NPS-voorman noemt kandidaatstelling Adhin misleiding
25 May 2015, 12:15
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland op weg om gebruik te maken van zijn stemrecht. (Foto's Wilfred Leeuwin)


NPS-voorzitter en één van de leiders van V7, Gregory Rusland zegt dat de kandidaatstelling van Ashwin Adhin, als vicepresidentskandidaat van de NDP, op het laatste moment wederom een grote misleiding is van het kiezersvolk. Het is een paniekreactie op het laatste moment om etnisch in te spelen op de Hindostaanse kiezers.

“Hetzelfde hebben we ook gezien in 2010 toen Rabin Parmessar en de NDP de Hindostaanse kiezers hadden beloofd dat hij de presidentskandidaat is. Dat was een grote misleiding en leugen en werd Bouterse president. Ze hebben toen daarmee meer dan 12.000 Hindostaanse kiezers weten te pakken. Nu denken ze hetzelfde te doen, maar de kiezer zal zich niet laten pakken dit keer”, zegt een zelfverzekerde Rusland.

Adhin werd op het allerlaatste moment tijdens de laatste massameeting van de paarse partij, door NDP-voorman Desi Bouterse aangekondigd kandidaat voor het vicepresidentschap. Adhin die zichtbaar erg verrast was hiermee, heeft zich intussen bereid verklaard die positie te zullen invullen. “De NDP heeft daarmee aangetoond in paniek te zijn en bekijkt alle mogelijke manieren om de verkiezingen nog te winnen. Dit keer zal het ze niet lukken. Ik verzeker u dat Adhin echt niet hun vicepresident kandidaat is.”

De NPS-voorman sprak vanmorgen journalisten op het stembureau van het Jeugdcentrum waar hij zijn stem heeft uitgebracht. Rusland is er net als andere V-7-leiders nog altijd van overtuigd dat aan het eind van de dag de combinatie groots de verkiezingen zal hebben gewonnen. “Onze informatie heeft de kiezers bereikt en er al op V7 worden gestemd.”

Hij wijst erop dat geen enkele presidentskandidaat van V7 nu vaststaat. De kiezer kiest een nieuw parlement en leden van andere volksvertegenwoordigende organen. Het uitgangspunt in V7 is volgens hem dat de partij die de meeste zetels weet binnen te halen als eerst in aanmerking komt voor het presidentschap. In de tweede plaats gaat worden gekeken naar andere belangrijke factoren afhankelijk van de stembusuitslag.

Rusland zegt realistisch genoeg te zijn en verwacht niet dat de NPS die nu 3 zetels heeft in Paramaribo met alle zes kandidaten op de V7 lijst binnenkomt in het parlement. “Het streven van de NPS is maximaal zoveel mogelijk binnen te halen als kan , we rekenen op tenminste 4 zetels in Paramaribo.”

Wilfred Leeuwin
Advertenties