Santokhi heeft goed gevoel na stemmen
25 May 2015, 10:44
foto
Met veel vrolijkheid en aanhang gaat Chandrikapersad Santokhi zijn stemrecht vervullen. (Foto's: Raoul Lith)


Met veel publieke en media aandacht en omringd door aanhangers in vol oranje ornaat heeft de voorzitter en presidentskandidaat van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, zijn stem uitgebracht. Hij heeft zijn stemrecht omstreeks half 10 vervuld op het stembureau op de Pachellischool te Lelydorp.

Een vrolijk, lachende en ontspannen Santokhi gaf aan dat de politieke combinatie V7 in de afgelopen periode er alles aan heeft gedaan om de kiezers te overtuigen om te gaan stemmen op V7. “Ik denk dat we alle tools, alle mogelijkheden, alle middelen, alle mobilisatie, alle campagne strategieën hebben ingezet om de verkiezing te winnen.” Hij vindt daarin alle aanleiding om zich goed te voelen.

“Ik heb het gevoel dat wij daar de boodschap hebben gebracht, het ging niet om een boodschap voor Santokhi of VHP of V7. De verkiezingen gaan over de toekomst en ik vind dat wij met name de laatste weken de mensen voldoende hebben kunnen overtuigen dat zoals het land nu wordt geleid het niet goed is voor de toekomst en aan de andere kant dat de kiezer met zijn stemrecht een behoorlijke verandering kan brengen in de toekomst,” zegt een zelfverzekerde Santokhi aan de media. Hij vindt zelf dat V7 het werk heeft gedaan en dat de kiezer vandaag de ruimte heeft om te beslissen.

Hij benadrukt dat iedereen in Suriname moet stemmen omdat het goed voor de democratie is. “Voor elke persoon die niet gaat stemmen, krijgt Suriname een stem minder.” Hij betoogt dat eenieder zijn stemrecht moet gebruiken. Santokhi hoopt dat de kiezer een goede keus maakt. “Als u het nog niet weet, maar ook als u het weet, gaat u in gebed. Dat heb ik ook gedaan. Laat de Schepper waken vandaag over het Surinaams volk, over Suriname.”

De coördinator van V7 denkt dat de belangrijkste boodschap van deze verkiezing is dat Surinamers hun vertrouwen moeten leggen in handen van bestuurders, politieke combinaties, waar ze verzekerd van zijn dat ze een beter leven zullen hebben. Hij beveelt aan dat iedereen op de lijsttrekker van V7 stemt, omdat alle kandidaten in volgorde onder elkaar zijn geplaatst. Hij zegt dat hij nu gaat proberen de steminkt te verwijderen aan zijn pink, om te kijken of de kwaliteit daadwerkelijk voldoet. Als er iets mis is daarmee, zal hij het aangeven bij de autoriteiten.


Raoul Lith
Advertenties