Adhin vol enthousiasme naar de stembus
25 May 2015, 10:11
foto
Ashwin Adhin toont zijn blauwe pink, nadat hij heeft gestemd. (Foto's: René Gompers)


“Welkom Ashwin Nannan Panday, onze vicepresident!” roept een vrouw naar de paarse stoet. Ashwin Adhin, vicepresidentskandidaat van de NDP, groet sportief terug. Adhin is met veel fanfare zijn stem gaan uitbrengen op OS Tammenga.

Met trompet en drum wordt de ‘nieuwe vp’ begeleid naar het stemlokaal op de OS Tammengaschool. Het terrein is omgetoverd tot een podium voor letterlijk vlaggenvertoon van de verschillende politieke partijen. Adhin laat zijn pink zien. “Het is een mooie lichtblauw dit keer", merkt hij op. “Hij staat nog heel even de media te woord die massaal op de stembusgang van Adhin is afgekomen. “Ik hoop dat alles rustig verloopt vandaag. We kijken hoe het loopt aan het eind gaan we dan tellen.”

Adhin is op de laatste massameeting van de NDP, zaterdagavond, door president Desi Bouterse gepresenteerd als vicepresident, indien de paarse partij wint. Adhin was zeer verrast. Tussen de drukte bij de school waar het verkeer heel moeilijk doorstroomt, prijken enkele posters waarop Adhin en Bouterse als de nieuwe president en vicepresident worden aangekondigd. Adhin zegt beschikbaar te zijn om het volk te dienen.

René Gompers
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April