Karta-Bink voelt zich trots na stemmen
25 May 2015, 11:03
foto
Lijsttrekker van V7 in Commewijne, Ingrid Karta-Bink doet haar stembriefje in de bus. (Foto: Priscilla Williams)


Klokslag 9 uur wandelt Ingrid Karta-Bink, lijsttrekker van V7 in Commewijne, het terrein van OS Meerzorg IV binnen. Ze wordt vergezeld door haar moeder en nog enkele familieleden. Nadat ze haar stem heeft uitgebracht, geeft ze aan dat ze zich erg trots voelt dat ze haar stem heeft uitgebracht. Stemmen op V7 betekent voor haar dat er verandering en verbetering moet komen in Suriname.

Bink geeft aan dat zij vijf jaar terug niet op de kandidatenlijst voorkwam, maar wel vanaf 2008 voor de partij heeft gewerkt. Doordat ze zich als voormalig districtscommissaris (dc) van Commewijne heeft weten te bewijzen, is ze nu zover dat ze lijsttrekker is van de PL in het kiesdistrict 6.

Karta zegt dat ze als het gevoel kreeg dat ze als dc en niet-NDP'er stiefmoederlijk werd behandeld door de regering. Ze moest al te lang en te vaak aan de bel trekken om zaken te kunnen realiseren. Geld kwam niet zo makkelijk vrij voor haar en daardoor kon ze niet afmaken wat ze van plan was. Maar nu zal er daarin verandering komen als V7 aan de macht komt, stelt ze. Ondanks de stiefmoederlijke behandeling heeft ze toch veel kunnen bereiken door het 'gotong royong' systeem geeft ze aan. Het is een systeem dat bij de Javaanse bevolking wordt gebruikt, waarbij eenieder zijn bedrage in welke vorm dan ook levert.

Voor de rest van de dag geeft Karta aan dat ze alle stembureaus afrijdt, omdat de PL een propaganda stand heeft op elk stembureau. Zij rijdt langs allemaal om de propagandisten die Pro Deo voor de partij werken een gebaar van waardering te bieden. Want ook hen heeft de partij nodig, zegt de V7-lijsttrekker van Commewijne.

Priscilla Williams
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April