President vraagt kiezers massaal naar de stembus te gaan
25 May 2015, 00:01
foto


President Desi Bouterse roept alle kiezers op om vandaag massaal naar de stembus te gaan. De deuren van de stembureaus gaan om 7.00 uur open. Bouterse roept eenieder op om de strijdbijl te begraven, nadat de verkiezingen bindend zijn verklaard.

"Landgenoten,
Op deze historische dag van de Vrije en Geheime Verkiezingen in de Republiek Suriname richt ik mij als President tot u.

25 mei is de dag waarop wij allemaal als gelijke burgers van Suriname kunnen participeren in de democratie. Hierbij kunnen wij een actieve rol spelen in het bestuur van ons land.

In de achter ons liggende maanden hebben partijen en partij combinaties campagnes gevoerd, waarin zij u probeerden te overtuigen van hun politieke zienswijzen. Het hoogtepunt werd gisteravond bereikt in een finale poging uw stem voor zich te winnen. Gisternacht is er een eind gekomen aan deze publieke campagnevoering.

Vandaag, op de dag dat u gaat kiezen voor nieuwe vertegenwoordigers in De Nationale Assemblee en de Ressort Raden − en indirect, dus voor de nieuwe regering − heeft u wederom grote verwachtingen in het licht van uw persoonlijke ontwikkeling en vooruitgang. Leiderschap, daadkracht en goed bestuur zullen noodzakelijk zijn om invulling te kunnen geven aan de gedane beloften.
Welnu, Suriname, U de kiezer, bent nu aan zet.

Nadat de uitslag bindend is verklaard verwacht ik, zoals het Suriname eigen is, dat ook deze verkiezing tot een voorbeeld mag strekken voor de regio.
Van iedere Surinamer wordt dan verwacht dat de politieke strijdbijl wordt begraven en dat er sámen gebouwd wordt aan de ontwikkeling van ons veelbelovend land.
Als rechtgeaarde Surinamer halen wij dan ons ontwikkelingsgereedschap uit de kast, en gaan pal staan achter de leiders die gekozen zijn om de komende vijf jaren Suriname te leiden.
Wij zullen dan één vuist moeten maken voor de welvaart en voor het welzijn van Suriname.

Surinaamse kiezer,
Ik vraag u om uit huis te gaan, en massaal gebruik te maken van uw burgerrecht om te stemmen op de vertegenwoordiger van uw keuze. Maakt u gebruik van uw recht om op 25 mei 2015 te stemmen voor de toekomst van dit land!

God zij met ons Suriname. Gado de wi fesiman. Sranan sa wini! "
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April