Oproepingskaarten op stembureaus aanwezig
25 May 2015, 06:17
foto


Wie geen oproepingskaart heeft gekregen of deze verloren heeft, mag toch stemmen. Op het stembureau waar de persoon moet stemmen, liggen de oproepingskaarten die niet konden worden afgegeven aan huis. Ongeveer 17% van de oproepingskaarten zijn niet besteld. Er zijn ruim 353.000 kiezers.

Om te weten op welk stembureau een kiezer moet stemmen, kan de website van het ministerie van Binnenlandse Zaken worden geraadpleegd. Sabitrie Gangapersad, voorzitter van de commissie Voorlichting Verkiezingen, zegt aan Starnieuws dat wanneer de gegevens ingevoerd worden bij (waar moet ik stemmen) het stembureau en adres aangegeven worden. Kiezers kunnen ook sms'en 8713592
of er kan worden gebeld naar 425553. "Wij helpen de mensen dan verder als ze ons hun gegevens doorgeven. Dit geldt voor mensen die geen internet hebben", deelt Gangapersad mee.

Mensen die hun oproepingskaart verloren hebben, kunnen zich met hun legitimatie (ID, rijbewijs of paspoort) aanmelden bij het stembureau waar ze moeten stemmen. Daar kunnen ze een duplicaat krijgen. Tot vandaag 19.00 uur kunnen kiezers ook een ID-kaart maken als ze geen rijbewijs of paspoort hebben. Gangapersad deelt mee dat er alles aan gedaan wordt opdat iedereen die daar recht op heeft, kan stemmen.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April