Hoofdstembureau Wanica opereert vanuit twee plekken
25 May 2015, 03:16
foto
De stembussen en stemkits voor de ressorten Koewarasan, Saramacca Polder en Kwatta gaan naar de dependance van Leiding 8 A. (Foto: Raoul Lith)


Op het hoofdstembureau van Wanica waren zondagavond de laatste voorbereidingen voor de verkiezingen nog in volle gang. De stembureau-voorzitters en plaatsvervangers zijn eerder op de middag de inhoud van hun stemkits komen controleren. De voorzitter van het hoofdstembureau, districtscommissaris Roline Samsoedin vertelt aan Starnieuws dat de kits inhoudelijk zijn gecheckt en afgetekend samen met ressortleiders en een lid van het hoofdstembureau.

In de kits zitten spullen zoals stem-inkt, kantoorbenodigdheden, schrijfgerei, kiezerslijsten, lijst van overledenen en processen-verbaal en etiketten die op de bussen geplakt moeten worden. "Dit keer zijn er verschillende bussen voor DNA en ressortraadsleden", brengt Samsoedin ter herinnering. Ze is tevreden over de organisatie tot nu toe. "Vlot, vlot, je ziet het we hebben drie westelijke polders in het gebouw van CBB ondergebracht en wij hebben de andere vier ressorten hier gecheckt." De stemkits en bussen van de ressorten Koewarasan, Saramacca Polder en Kwatta worden ingeladen en onder politiebewaking vervoerd naar de dependance op Leiding 8 A. Daar is er ook de hele avond politiebewaking benadrukt Samsoedin. In de vroege ochtend vindt de distributie plaats vanuit Leiding 8.

De Overige vier ressorten de Nieuwe Grond, Houttuin, Domburg en Lelydorp worden vanuit het hoofdstembureau aan de Tawajariweg voorzien. Dit gebeurt vanaf half vijf 's morgens. De voorzitter van het hoofdstembureau Wanica legt uit dat de intake na de telling wel centraal op het hoofdstembureau gebeurt. "Als de voorzitters van de stembureaus hun uitslagen correct hebben geteld en hun processen-verbaal goed hebben ingevuld, dan denken wij zo rond elf uur 's avonds een beeld te hebben van wat er allemaal binnenkomt", zegt Samsoedien. "Wij zijn nu ready, dus wij hopen dat zoveel mogelijk kiezers naar de stembus gaan, want dan kunnen ze mede bepalen welke politieke koers Suriname opgaat. Als je thuis blijft kun je dat niet doen", zegt Samsoedien resoluut.

In totaal is 91% van de oproepingskaarten in het district Wanica verdeeld. Er zijn 7.400 oproepingskaarten over van de 80.699, weet Samsoedien uit het hoofd.

Raoul Lith
Advertenties