Bouterse: Tegenstander probeerde verwarring te zaaien
24 May 2015, 18:01
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse krijgt een schouderdoek van het dorp Truli aangeboden als dank voor het in orde maken van elektrificatie.


"De tegenpartij heeft geprobeerd met met manipulaties verwarring te zaaien. Terwijl wij bezig waren onze kernen te maken, in Asidon Opo en in Oostelijke Polder, waren anderen bezig kernen te maken in Washington. Anderen waren bezig kernen te maken in het Catshuis. We zijn met een gevaarlijke tegenstander bezig. Don't under estimate the enemy". Dit zei NDP-voorzitter Desi Bouterse zaterdag in de late avond op de slotmassameeting in Ocer die compleet paars gekleurd was.

Bouterse zei dat er stevige fundamenten zijn gelegd voor de verdere opbouw van het land. De NDP gaat door met de vernieuwing en zaken te realiseren waar grote delen van het volk er baat bij zullen hebben. "Het moet afgelopen zijn met de oude politiek om zand te strooien in de ogen van dit volk. Wij moeten ophouden om een cultuur van angst, onzekerheid en onwetendheid te misbruiken tegen dit volk", zei Bouterse.

De NDP-voorzitter benadrukte dat de tegenstanders geen issues hadden en daarom met zoveel leugens en verdraaiingen zijn gekomen. De oude garde wil volgens de president niet dat er progressie plaatsvindt in het land. Hij vindt dat jongeren de ruimte moeten krijgen om een positieve bijdrage te leveren in de Vereniging van Economisten in Suriname.

De politicus wees er op dat ondanks de enorme daling van de prijs van goud en olie op de wereldmarkt, de regering met schaarse middelen doelen heeft gehaald. De inflatie is laag gebleven en de economie is gegroeid. De sociale positie van het volk is enorm verbeterd. Werknemers hebben meer zekerheden gekregen. Uit het buitenland zijn er positieve ratings gekomen. Diverse landen investeren in Suriname. Alleen de heersende economische klasse en de oude politiek weigeren om dit te zien, meent Bouterse. Bij blijft er bij dat er stevige fundamenten zijn gelegd voor een goede toekomst van het land.
Advertenties