Veehouders Houttuin krijgen bereidverklaringen
24 May 2015, 13:01
foto
Minister Soeresh Algoe reikt een bereidverklaring te Houttuin uit. (Foto's: Min. LVV)


Na 8 jaar hebben leden van de Coöperatie Houttuin en omgeving hun bereidverklaringen ontvangen. De leden die aan veeteelt doen, hadden de gronden in 2007 aangevraagd. De aangevraagde gronden waren echter aan meerdere personen uitgegeven.

Er moest dus worden uitgekeken naar een andere locatie, waarbij een gebied te Rijsdijk werd gevonden. Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en zijn collega van Ruimtelijke ordening, Bos-en Grondbeheer hebben na een vergadering met de leden een bezoek gebracht aan het uit te geven gebied te Rijsdijk. De bewindslieden zijn nagegaan als de bodem geschikt was voor veeteelt-doeleinden. Het gaat om een areaal van 9 hectare.

In het gebied zullen niet alleen veeteelt-activiteiten worden ontplooid. Er zal ook een bedrijf voor cassave noodles aan het begin van het terrein worden gevestigd. De staat zal een deel van de kosten voor de uitmetingskaarten betalen. Het ministerie van LVV zal machines inzetten voor ontbossing en infrastructuur. Daarna zal er gras worden geplant en zal het vee worden geplaatst in de arealen.
Advertenties