Simons: Paramaribo, geef mij quorum
24 May 2015, 05:33
foto
Jennifer Simons, kandidaat nummer 2 in Paramaribo. (Foto's: Raoul Lith)


"Paramaribo, geef mij quorum", vroeg Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons op de slotmassameeting van de NDP, zaterdagavond in Ocer. Zij volgt na lijsttrekker Desi Bouterse op de kandidatenlijst van de paarse partij in Paramaribo. Simons merkte op dat ze de oppositie niet zal vragen om voor quorum te zorgen. Zij vroeg aan het electoraat voldoende zetels voor de komende vijf jaar.

Zich richtend tot de zwevende kiezers, zei Simons dat ze nu allemaal in het paarse huis zijn terechtgekomen. Zij haalde aan dat V7 niets anders is dan het Nieuw Front, dat eerder afgewezen is door de kiezers. Er is alleen maar een nieuw etiket op de fles stroop geplakt door de winkelier, om zijn waar toch te kunnen verkopen. Diverse sprekers dreven de spot met de naam. Eerst was het V7, dan V6 en met het vertrek van Soewarto Moestadja, is het V5.5 geworden.

Simons zei net als André Misiekaba dat de oppositie haar tijd heeft gehad. Afgelopen tien jaar zijn dingen niet gerealiseerd, die de tegenstanders nu zeggen aan te zullen pakken. Zo wordt er steeds geroepen dat er corruptie is in het land, maar het Nieuw Front heeft, toen het regeerverantwoordelijkheid had, de Anti-Corruptiewet niet in orde gemaakt. In die periode was er bewezen corruptie, stelde Simons, want ministers zijn veroordeeld. Volgens haar worden er veel geruchten verspreid en leugens verteld, zonder bewijzen te leveren.

Misiekaba haalde aan dat het land niet teruggegeven zal worden aan de kolonisator of de mensen 'die de bakra basi terug willen hebben'. Verwijzend naar partijgenoot Rabin Parmessar, zei Misiekaba dat afgerekend moet worden met hokjespolitiek. De NDP heeft volgens hem ervoor gezorgd dat bevolkingsgroepen niet met elkaar vechten. Dat is de kern van de NDP, benadrukte Misiekaba. Hij merkte op dat de strijd gestreden is. Na maandag moeten alle Surinamers ervoor zorgen dat het land verder opgebouwd wordt tot nummer 1 in de regio en daarna in de wereld. Dit is de droom van Misiekaba.
Advertenties