Politieke realiteit bepaalt richting AC
24 May 2015, 01:27
foto
Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP, tijdens de slotmassameeting van Alternatieve Combinatie in Moengo.


Het is de politieke realiteit die bepaalt welke richting je opgaat. Hier is Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, zich er van bewust. "Daarom ben ik nu geduldig en waakzaam", zei Brunswijk op de laatste druk bezochte massameeting van de Alternatieve Combinatie (AC) in het Ronnie Brunswijk Stadion te Moengo, zaterdagavond.

Brunswijk beweert dat het niet altijd even lekker is geweest in de samenwerking met de NDP. De ABOP heeft volgens hem door zijn goed leiderschap veel geduld moeten betrachten. Volgens Brunswijk is de tijd nu weer aangebroken voor nieuwe regeermacht. Met de drie zetels die de partij wil halen in Marowijne en de zetelwinst in overige districten, gelooft Brunswijk dat AC in een positie zal zijn om óf richting V7 óf NDP te gaan.

"Masra Gado gi mi a overwinning", zei Brunswijk opgegeven moment. "Ik ben op een opdracht, mijn missie is niet af. Geef Bravo de gelegenheid richting te geven in dit land", smeekte Brunswijk de Almachtige.

De voorzitter van de gele partij waarschuwde om het land niet over te geven aan één partij. "Dit zal onderdrukking betekenen". Volgens hem heeft eenieder zijn eigen specialiteit om dit land samen op te bouwen. De AC-leider vroeg ook om vergeving en bad aan het eind van zijn betoog. "Vastberaden en zonder vrees gaan wij de verkiezingen tegemoet". De AC meent klaar te zijn voor de regeermacht.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April