Winston Jessurun speelt 'DOE-troef' uit
24 May 2015, 04:08
foto
Winston Jessurun (DA91) (Foto's: Leroy Troon)


Als de verkiezingsstrijd in kiesdistrict 1 Paramaribo gaat tussen de NDP, V7 en DOE, dan moet DA91 voorzitter Winston Jessurun iets van het hart. Hij heeft de massa in Grun Dyari erop gewezen dat DOE de moraalridder uithangt. “En dat terwijl hij heeft gestemd voor deze president en deze voorzitter van het parlement.”

Hij memoreerde dat DOE alle begrotingen heeft goedgekeurd, maar bij de aanname van de Amnestiewet afwezig was. “Wij noemen dat dokken. DOE heeft vijf jaar niet gezeten aan de kant van de oppositie, maar tussen de coalitie. En nu hoor je hem meepraten dat dit beleid niet goed is,” sneerde Jessurun naar DOE-parlementariër en voorzitter Carl Breeveld.

Wat er geworden is van de ‘baby, de Algemene Ziekenkostenverzekering (AZV)’ van BEP-voorzitter Celsius Waterberg zit hem nog steeds heel hoog. Ook op de slotmanifestatie van de V7 ontkwam hij er niet aan om te benadrukken wat voor puinhoop deze regering heeft gemaakt van het AZV, nu bekend als de basiszorgverzekering. Hij beloofde dat de sociale wetten zullen worden aangepast zodat het geen extra belasting is voor de al zo zwaar beproefde bevolking. De BEP-voorman vindt dat de grondenrechten en het boedelprobleem nu eens eindelijk moeten worden opgelost, om ontwikkeling en investering mogelijk te maken in deze gebieden.

Verkiezing is een middel om nationale ontwikkeling te brengen, om slecht bestuur te vervangen door goed bestuur, hield Guno Castelen, voorzitter van de SPA de mensen in het partijcentrum van de NPS voor. Voor de toekomst ziet hij een natie waar eenieder goed wordt behandeld, waar ondernemers –klein en groot- kunnen gedijen en waar er transparantie is. “Wij willen het samen doen,” richtte hij zich tot de politieke tegenstanders. “Samen met ABOP en NDP, maar wij blijven aan het stuurwiel voor de goede koers.” Hij pleit voor een land waar er vrijheid van meningsuiting is, waar er liefde is voor het land Suriname. “Desi bevrijdt Suriname nu eens.”
Advertenties