Zwevende kiezers doelgroep slotmanifestatie V7
24 May 2015, 08:56
foto
Buiten de muren van Grun Dyari was het ook een enorme drukte. (Foto's: Leroy Troon)


De zwevende kiezer was voor de meeste sprekers op de slotmanifestatie van de politieke combinatie V7 in Grun Dyari de doelgroep. Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS) deed een beroep op de verantwoordelijkheid van deze groep kiezers. De Surinamer staat op een kruispunt, waarbij hij zijn koers moet veranderen, zei hij. De zwevende kiezer heeft een speciale verantwoordelijkheid, de verantwoordelijkheid om te gaan stemmen, om verandering teweeg te brengen.

“Dansen en plezier maken is leuk voor even,” sprak DA91 voorzitter Winston Jessurun tot de jongeren en de zwevende kiezers. “Maar een toekomst bouwen op de puinhoop van deze regering duurt een heel leven.” Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur drukte de zwevende kiezer op het hart om nergens bang voor te zijn om te gaan stemmen. “Niemand ziet wat je stemt in het hokje, stem voor je kind en kinds kinderen. Deze regering moet je wegstemmen. In dat hokje ben je alleen, je hoeft niet bang te zijn,” probeerde hij de twijfelende kiezer over de streep te trekken.

De coördinator van V7 en voorzitter van VHP heeft zich tot de ouders gericht om de jongeren de juiste keus te laten maken. “Ouders praat u met de jongeren, leg hen uit wat u als ouder heeft meegemaakt in de jaren 80, de offers die u heeft gebracht.” Hij sprak ook rechtstreeks tot de jonge kiezers: “Jongeren er was jullie zoveel beloofd en jullie zijn erin getrapt. Nu staan jullie weer voor een grote uitdaging. Laat u zich niet voor de tweede keer pakken.” Hij heeft hen opgeroepen een goede keuze te maken. “Mocht u twijfelen, ga dan bij uw Schepper te rade en u zult antwoord krijgen.” Ook NPS-voorzitter Gregory Rusland heeft de jongeren erop gewezen dat een leuk liedje of dans niet hun toekomst is.
Advertenties