Vlagvertoon op slotmanifestaties NDP en V7
24 May 2015, 00:00
foto
De slotmassameetings van de NDP (foto links) en aanhangers van V7.


Zaterdagavond hebben de Nationale Democratische Partij (NDP) en V7 druk bezochte slotmassameetings gehouden in Paramaribo. De paarse partij én V7 zijn overtuigd dat ze de overwinning zullen behalen. "Wij hebben de afgelopen periode hard gewerkt en willen het werk afmaken", zeiden verschillende politici van de NDP. "Zij hebben een wanbeleid gevoerd en het land is failliet", zegt V7 die orde op zaken wil stellen in het land, want het volk heeft het moeilijk. De massameeting in Ocer moet nog worden beëindigd. Voorzitter Desi Bouterse is zijn speech aan het afronden.

Beide politieke organisaties hebben het volk opgeroepen om massaal naar de stembus te gaan. "Wij gaan voor ontwikkeling en vooruitgang. Wij gaan voor mama Sranan", zei kandidaat Sylvana Afonsoewa. Amzad Abdul bracht in herinnering dat vijf jaar geleden, ook op 23 mei, een sociaal contract is getekend. Terwijl de sociale wetten tot vier uur in de ochtend werden behandeld, lag de oppositie te slapen. Ronald Hooghart zei dat hij de enige vakbondsleider is die gekandideerd is voor De Nationale Assemblee. Stephan Tsang wil president Desi Bouterse terug. Hetzelfde geldt voor Jennifer Simons, André Misiekaba en al de anderen. "En wij willen nieuwe erbij". Melvin Bouva bedankte de samenleving voor het vertrouwen dat vijf jaar geleden is gegeven aan deze regering. De dingen die fout zijn gedaan, zullen worden hersteld, wat goed is gedaan, zal beter worden en de dingen die niet zijn aanpakt, worden wel uitgevoerd de komende vijf jaren.

De kandidaten van de samenwerkende partijen binnen de combinatie V7 in kiesdistrict 1, Paramaribo, hebben allen op hun eigen wijze de massa in Grun Dyari ervan proberen te overtuigen waarom ze voor de combinatie moeten kiezen. “Dit is de kracht, het vermogen om samen te werken; één taal, de taal van ontwikkeling”, zweepte kandidaat Dew Sharman (VHP) de mensen op. Patricia Meulenhof (BEP) hamerde op het loslaten van het koloniaal denken, het denken in termen van vriend en vijand. Ze pleitte voor versterking van de structuren in het binnenland. Haar collega-kandidaat Patricia Etnel (NPS) wil zich sterk maken voor het gezin. Sri Sopawiri (DA 91), Mike Noersalim (PL) en Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS) hebben eenieder opgeroepen om te gaan stemmen. “Als je niet gaat stemmen, dan stem je voor dit beleid”, sprak Tjin-A-Tsoi.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April