Opzetten van 623 stembureaus in volle gang
24 May 2015, 07:00
foto
De stembureaus worden dit weekend ingericht voor de stembusgang maandag. (Foto's: Leroy Troon)


Dit weekend moeten alle 623 stembureaus in orde worden gemaakt voor de verkiezingen die morgen plaatsvinden. Medewerkers van het districtscommissariaat Paramaribo Noordoost zijn druk in de weer. O.S. Charlesburg wordt ingericht als stembureau. Vier stemhokken worden in orde gemaakt, waaronder een bredere voor kiezers in een rolstoel.

Een bureau wordt ingericht voor de voorzitter en leden van het stembureau. Ook voor de andere verkiezingsorganen en officiële toezichthouders wordt er een plek gereserveerd. “Wij zijn goed op schema”, vertelt Reggy Graanoogst, coördinator van een groep die belast is met het opzetten van stembureaus in Paramaribo Noordoost, in gesprek met Starnieuws.

“Het commissariaat heeft vijf groepen van tien personen die alle stembureaus moeten opzetten. We hebben Munder al afgerond, en zijn bezig met Blauwgrond en Rainville. Zondag zijn we klaar met alle ressorten”, legt Graanoogst uit. Hij geeft aan dat het opzetten van een stembureau vlot verloopt. Zijn team doet er ongeveer twintig minuten over om op een locatie een stembureau op te zetten. Op sommige plaatsen heb je meerdere stembureaus, maar door zijn team te splitsen, is hij toch binnen de aangegeven tijd klaar.

Nadat alles is opgezet nemen de werkers even een pauze en gaan dan verder met het werk op andere plaatsen. Alle stembureaus worden bewaakt, waardoor er niks mis kan gaan. Het wachten is op maandag wanneer de stembureaus om 7.00 uur open zullen gaan.

Leroy Troon
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April