Quota Suriname kiest bestuur 2015-2016
24 May 2015, 15:13
foto
Het nieuwe bestuur van Quota International of Suriname: Dolores Halfhide-De Miranda (penningmeester), Claudien Gajadien-Kalaykhan (President), Sadhana Raghoebarsing (secretaris)


Quota International of Suriname heeft een nieuw bestuur gekozen onder leiding van Claudine Gajadien-Kalaykhan. Het bestuur bestaat verder uit Dolores Halfhide-De Miranda (penningmeester) en de zich herkiesbaar gestelde secretaris, Sadhana Raghoebarsing. Volgens de statuten van de club wordt elk jaar in mei een bestuur gekozen.

Het uittredende bestuur onder leiding van Illemele Venetiaan kijkt terug op succesvolle activiteiten. Het gaat om de Bigi Sma Dey, uitreiking van goed gevulde Moederdagpakketten, overhandiging van cheques aan tien instellingen, verdelen van (een record aantal) earplugs in de binnenstad tijdens Oudjaar. Ook de jaarlijkse fundraisingsactiviteit de 'Quota Men cook-out', met een recordomzet, mag als zeer succesvol genoemd worden. Met de opgehaalde gelden worden de reguliere projecten van Quota gefinancierd.

Hoogtepunten waren de lancering van twee nieuwe grote projecten: het mede-financieren van de pilot van de neonatale gehoorscreening van baby’s in ’s Lands Hospitaal en een project ter financiering van een opvangcentrum voor Sticris, een tehuis voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Daarnaast heeft de club bijgedragen aan de opstart van Cliniclowns: speciaal opgeleide artiesten die kinderen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen afleiding en plezier bieden.

Ook mag het bestuur van Quota International of Suriname met trots terugkijken op het groots bijwonen van the District Conference in 2014 op Aruba met 17 leden, de grootste delegatie ooit. De Conferentie werd geleid door de Surinaamse Quotarian Ann Blufpand-Meyer, District Governor. District Secretry-Treasurer was Dominique van Dijk.

Bestuur-Venetiaan heeft de eerder genomen initiatieven voor het efficiënter maken van de interne structuur gefinaliseerd: de statuten werden aangepast en beraadslagingen tijdens studiedagen leverden een roulatiesysteem van bestuursleden op en een bestuur dat voortaan uit drie leden bestaat.
In totaal is er in het afgelopen jaar US$ 48.000 aan reguliere donaties besteed aan de doelgroepen van Quota: senioren burgers, kinderen en vrouwen in achterstandsposities, personen met een beperking. Voor de grote projecten wordt naar specifieke sponsoren gezocht.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April