Tammenga Sporthal heropend, vloer nog niet helemaal af
23 May 2015, 19:02
foto
De Tammenga Sporthal van binnen. (Foto: René Gompers)


De Tammenga Sporthal zal over enkele weken in gebruik kunnen worden genomen. De buitenkant ziet er prima uit. Binnen moeten nog enkele faciliteiten in orde worden gemaakt, waaronder een deel van de vloer. De deuren van de hal zijn vanmiddag officieel geopend en het naambord en het plakkaat zijn onthuld door Ismanto Adna, minister van Sport & Jeugdzaken, Assembleelid Melvin Bouva en Jennifer Simons, voorzitter van De Nationale Assemblee.

Er is veel te doen geweest rondom de sporthal van Tammenga. Aan opeenvolgende regeringen is gevraagd de sportaccommodatie aan te pakken. President Desi Bouterse heeft tijdens een wijkvergadering in februari 2014 beloofd de hal aan te pakken. Voor enkele partijleden is het niet snel genoeg gegaan en was aanleiding om over te lopen. Eind januari is een eindelijk begonnen aan de renovatie. Beloofd was dat het gebouw voor 25 mei gerenoveerd zou zijn.

Van de vervallen hal is niets meer te herkennen. In de plaats staat een modern en fris gebouw. De bewoners zijn heel blij met de gerenoveerde Eshanhoesen Abdoelrahman Sporthal. Voor minister Adna is met de heropening van de sporthal een begin gemaakt met het verbeteren van het imago van Tammenga. Voor Simons zullen de bewoners meer moeten doen dan sporten alleen in het gebouw. Zij gaf de bewoners mee dat de hal ook geschikt is om vergaderingen te houden, dat het een centrum kan worden om de buurt beter te ontwikkelen.
Het gebouw valt voorlopig nog onder het beheer van het ministerie van Sport & Jeugdzaken. Over enkele weken zal het project compleet zijn afgerond, deelt Adna mee. De renovatie heeft ruim SRD 1 miljoen gekost. “Besef a waarde san yu habi dya”, geeft Bouva de bewoners mee. “Andere buurten hebben dit niet. Laat het inderdaad vruchten afwerpen.”

René Gompers
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March