Waarom Bouva voor nóg 5 gaat...
23 May 2015, 11:57
foto
Melvin Bouva, op plek nummer 7 in Paramaribo.


"De afgelopen vijf jaren is er hard gewerkt, maar er is nog veel te doen. Daarom ga ik voor nóg 5!", zegt Melvin Bouva in gesprek met Starnieuws. Hij is op de zevende plek in Paramaribo gekandideerd. "Ik heb het vertrouwen, de ondersteuning maar vooral de uitdaging van mijn partij en vele delen uit de samenleving om de komende vijf jaar door te gaan met het werk in het parlement".

"Ik doe vanaf mijn periode als jeugdparlementsvoorzitter nu al langer dan tien jaar werk voor de gemeenschap en mijn land. De afgelopen vijf jaar heb ik van de samenleving de gelegenheid gehad om als haar vertegenwoordiger op het hoogste niveau te werken. Nu krijg ik hopelijk het mandaat om het werk dat we hebben verzet op het gebied van onderwijs, jeugd, sport en de sociale agenda voort te zetten en te verbeteren".

Sociale wetten bekroning
Bouva merkt op dat de afgelopen periode hem in staat heeft gesteld, het politiek- parlementair werk te leren. Op de vraag hoe vijf jaar lidmaatschap van De Nationale Assemblee (DNA) ervaren heeft, antwoordt Bouva dat het zeer intensief, maar uitdagend was, zeker als jongst gekozen lid in deze zittingsperiode. "Ik heb naar beste vermogen gewerkt en met ondersteuning van mijn partij, de fractie, collega's, familie en vrienden, een succesvolle periode achter de rug. Ik heb me zoveel als mogelijk constructief en kritisch opgesteld, nagenoeg bij alle wetten en vergaderingen mijn bijdrage geleverd. Er zijn natuurlijk ook wel leermomenten die me in staat zullen stellen verder te groeien in het werk en een succesvollere volgende periode tegemoet te gaan".

De uitvoering van het sociaal contract, met name de aanname van de sociale wetten in DNA zijn voor Bouva belangrijke successen in de afgelopen periode. "We hebben ons behoorlijk ingezet en tot in de ochtenduren vergaderd, maar ik ben blij dat deze inspanning beloond is met blijde gezichten van mensen die nu eens eindelijk een minimumloon hebben, een ziektekostenverzekering en een goed pensioen kunnen opbouwen. Daarnaast vind ik de uitvoering van het programma Naschoolse Opvang en Begeleiding een belangrijk hoogtepunt. Dit ambitieuse programma, waaraan ik vanaf het begin ook een bescheiden bijdrage heb mogen leveren, is ongetwijfeld een grote ondersteuning voor ouders en leerkrachten, leuk en leerrijk voor onze kinderen, maar vooral een vruchtbare investering voor onze toekomst".

Nog veel te doen
Bouva had nog graag gezien dat enkele wetten ook al in place waren. Het gaat om wetten over onderwijs: de aanpassing van de wet op het Lager Onderwijs en onder andere de bijstelling van de leerplicht van 4-16 jaar. De Wet op het Hoger Onderwijs, die voornamelijk het systeem, de regels en procedures van de hogere onderwijsinstellingen moet regelen. En de aanpassing van de Universiteitswet, die het leven, besturen en studeren op de universiteit moderner moet maken. "Ik hoop en reken er op dat de regering deze wetten, die voor een goed deel in concept af zijn, spoedig naar DNA stuurt, zodat we eraan kunnen werken. Verder had ik ook graag de behandeling en aanpassing van de belastingwetten, welke ons de komende tijd in staat zullen stellen om efficiënter en effectiever belasting te innen en meer te verdienen. Maar ook de anti-corruptiewet en de wet om het mogelijk te maken dat onze voetballers en andere talentvolle professionals in diaspora kunnen ingezet in de ontwikkeling van Suriname moeten nog serieus worden opgepakt".

Over het functioneren van het parlement, zegt het Assembleelid, dat de volksvertegenwoordiging op een moderne manier is gaan functioneren. Dit door onder andere gebruik van ICT. De toegang van het publiek tot DNA is verbeterd en het commissiewerk is intensiever geweest. "Ik denk aan de veldbezoeken van de DNA in goudvelden, Weg naar Zee, en de jaarlijkse werkbezoeken van de commissie Onderwijs". Bouva concludeert dat er veel werk is verzet en in de komende periode verder gewerkt wordt aan de wetgeving. "Er is nog veel te doen, daarom gaan we voor nóg 5".
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April