Damaru zingt 'de Mooiste Vrouw' van president Bouterse
23 May 2015, 00:01
foto
Dino ‘Damaru’ Canterburg denkt dat 'De Mooiste Vrouw' een hit wordt.


President Desi Bouterse heeft een lied geschreven voor de vrouw. Het heet ‘de Mooiste Vrouw’ en is geïnspireerd door zijn echtgenote Ingrid Bouterse-Waldring, deelt artiest Dino ‘Damaru’ Canterburg mee. Het lied wordt ingezongen door Damaru. Starnieuws nam een kijkje in de studio van RMA Records waar de laatste hand werd gelegd aan het product. Het lied wordt woensdag geïntroduceerd.

Damaru is een paar maanden geleden de politiek ingestapt. Hij had aangekondigd de ‘purple bird’ voor de NDP te willen zijn. Tijdens een onderhoud met de president heeft het staatshoofd de tekst van een lied aan Damaru aangeboden. “Ik dacht dat de president grapte toen hij het had over een lied", vertelt Damaru. “Waar zou hij de tijd vandaan halen om een lied te schrijven vroeg ik me af. Hij heeft het zo druk met het land. Hij heeft me de tekst gegeven. Het was kort, maar het verhaal was goed.” Het lied gaat over een voorbeeldvrouw legt de artiest uit. “Een vrouw die elke goede man zou willen hebben en elk kind zou naar zo een vrouw mama willen schreeuwen.”

Producer Rosco Mac Nack denkt met een hit te maken te hebben. Het lied is ‘catchy’ en kan een meezingertje worden. “Ik voel het”, zegt hij. “Dat is belangrijk bij muziek maken. Ik voel dit lied.” Hij voegt wat partijen toe aan het geheel terwijl Damaru rustig de volgende versie afwacht. “Als artiest moest ik mezelf eerst terugvinden in het lied” geeft Damaru aan. “Dat heb ik gedaan. Ik ben nog niet getrouwd, misschien kan dit me inspireren daartoe.” Over de relatie met de NDP is Damaru resoluut. “Ik ben al getrouwd met de NDP. Voor mij is NDP de mooiste vrouw.” Het lied wordt na de verkiezingen gelanceerd.

René Gompers
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March