Milieu-inspecteurs van BOG eindelijk bevorderd
23 May 2015, 06:04
foto
De milieu-inspecteurs die zijn bevorderd vrijdag.
(Foto's: Raoul Lith)


Op het terrein van het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG) hadden veel medewerkers een lach op hun gezicht. Dit komt omdat 69 milieu-inspecteurs eindelijk zijn bevorderd naar een hogere rang. Sommige van hen hebben langer dan acht jaar naar dit moment uitgekeken. “We verwachten dat u met deze bevordering zich nog harder zult inzetten voor land en volk”, zei Astracia Warner, hoofd van de Milieu-inspectie bij het BOG. Zij gaf eveneens aan te verwachten dat de ontevredenheid die er was, hierdoor ook verdwenen is.

“We hebben als bond, als bestuur heel lang aan de weg getimmerd. Er zijn acties gevoerd in het verleden. We hebben dagen gemaakt bij BOG en de ministeries van Binnenlandse zaken en Volksgezondheid. Het uiteindelijke resultaat is deels hier”, zei Alexandro Spong, adviseur van de Bond van Milieu-inspecteurs. Spong voerde aan dat de bond ratio heeft laten gelden tijdens de onderhandelingen. Volgens de bondsadviseur heerst er nog ontevredenheid bij de leden over zaken die nog nagekomen moeten worden. Een van de punten die voor wrijving zorgt onder de milieu-inspecteurs, is de vervoerstoelage. “Wij zijn nochtans blij met het bereikte resultaat. Wij hopen dat Fiso niet in gebreke zal blijven om ook de mensen hun zakken te verzwaren. En niet alleen hun taken zoals gezegd wordt”, stelde Spong.

Minister Michel Blokland van Volksgezondheid merkte op dat vorig jaar tijdens de uitbraak van de Chikungunya-epidemie duidelijk is geworden hoe belangrijk de dienst milieu inspectie is. “Dat is om aan te geven dat die gemeenschap rekent op onze dienst en dat we goed ons werk zullen doen”. Blokland zei dat het voor een groot deel is gelukt om zaken binnen de dienst te stroomlijnen wat betreft carrièreplanning. Verder hoopt de bewindsman dat in de volgende fase de bevorderingen niet meer zo lang op zich laten wachten.

“Men moet niet vergeten dat de milieu-inspecteurs ook mogen bekeuren. Wat wij al jaren hebben gevraagd binnen die dienst is snelrecht”, zei David Bakker, voorzitter van de bond. Uit de groep milieu inspecteurs zijn 44 personen beëdigd tot BAVPer (Buitengewoon Agent van Politie). Zij hebben vrijdag ook hun certificaat in ontvangst genomen.

Raoul Lith
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April