NPS-voorman hamert op verantwoorde ontwikkeling
22 May 2015, 09:13
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland (archieffoto)


In het district Brokopondo heeft Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, gehamerd op ontwikkeling en verantwoordelijkheid. Hij vindt dat alle Surinamers, dus ook de bewoners van Brokopondo, de gelegenheid moeten krijgen om zich te kunnen ontwikkelingen tot volwaardige burgers met een goede opleiding en goede perspectieven.

Er moeten scholen op diverse niveaus komen in Brokopondo, faciliteiten voor onderwijs en goede werkgelegenheid, somde Rusland gisteravond op tijdens de massameeting van V7 in Brokopondo. In het district is de mijnbouwsector belangrijk. “Wanneer de mijnbouw in Brokopondo wordt ontwikkeld, moet dat milieu verantwoord zijn. Anders zullen de komende generaties worden geconfronteerd met de negatieve gevolgen ervan.” Hij benadrukte dat we de verplichting hebben om ervoor te zorgen dat de komende generaties een milieu hebben dat minstens evengoed is als nu.

Ook voor de gezondheidszorg vroeg de NPS-voorman aandacht. Hij wees de mensen erop dat de effecten van het onverantwoord ontwikkelen van de sector misschien nu niet te zien zijn, maar dat zeker zo zal zijn op de lange termijn. “En dat niet alleen in Brokopondo. De duurzame ontwikkeling van het district is daarom een gezamenlijke verantwoordelijkheid.” Hij zei dat er moet worden uitgekeken naar de ontwikkeling van andere sectoren, waaronder de agrarische sector en het toerisme. “Als dat op een verantwoorde wijze gebeurt, kunnen we daar honderden jaren van profiteren.”

Rusland betoogde dat V7 klaar is om de schouders onder het zware werk te zetten, maar dan moet de combinatie groots winnen om alleen een regering te kunnen vormen. “We hebben een zware strijd te voeren en de tegenstander is niet een eenvoudige. Die zal er alles aan doen om de verkiezingen op 25 mei te winnen.” Hij heeft zijn gehoor erop gewezen dat ofschoon hij ervan overtuigd is dat de combinatie gaat winnen, ze er nog niet zijn. “We zijn niet binnen totdat de laatste stem binnen is en het duidelijk is dat V7 de verkiezingen heeft gewonnen.” In Brokopondo gaat de strijd om drie parlementszetels.
Advertenties