Bouterse wil Moengo en Albina in ere herstellen
22 May 2015, 00:52
foto
De NDP-vergadering in Moengo donderdagavond was bijzonder druk bezocht.


De massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Moengo donderdagavond - in het hol van de leeuw - was bijzonder druk bezocht. Partijvoorzitter, president Desi Bouterse, beloofde de mensen van Marowijne dat wanneer dit district massaal kiest voor paars, een droom in Moengo en Albina gerealiseerd zal worden. Hij vindt dat het de hoogste tijd is dat orde op zaken gesteld wordt in het district. De periode van weleer moet terugkomen. Hij wil deze droom realiseren en herinnert zich de mooie periode waar Moengo en Albina floreerden. Die glorie moet terugkeren.

Op deze vergadering mocht ondervoorzitter André Misiekaba 'the hottest man in the party', zoals Bouterse hem typeerde, de laatste spreker zijn. Bouterse zei dat er een tijd is van komen en gaan. Dilip Sardjoe, die coördinator is in Marowijne voor de NDP, kreeg de hele avond van diverse sprekers veel complimenten voor de enorme mobilisatiekracht die hij getoond heeft. Tot nu toe is geen enkele vergadering van een politieke partij zo druk geweest in Moengo. De ABOP belegt zaterdag een slotmassameeting in Moengo, het thuisfront van partijvoorzitter Ronnie Brunswijk.

De NDP-kandidaten in Marowijne, Grace Watamaleo (lijsttrekker), Clyde Sengwai en Ermond Kromopawiro, zeiden dat het district tot ontwikkeling moet worden gebracht. Zij willen een paarse districtscommissaris in Marowijne. Het bevalt de NDP'ers niet dat Brunswijk zich 'koning van Marowijne' noemt. Claudy Doornkamp zei dat de tijd van oorlog en koninkrijk voorbij is. Benadrukt werd dat het tijdperk van Brunswijk in Marowijne na 25 mei ten einde komt. De NDP heeft de afgelopen verkiezingen één van de drie zetels behaald.

Nicolaas Priesierie van Baasa die samen met de NDP optrekt, zei dat Marowijne voor duurzame ontwikkeling kiest. Hij wil net als de overige sprekers dat toerisme in het district wordt ontwikkeld. "Wij zijn gegijzeld in Marowijne. 25 mei komt er een grote politieke verschuiving", zei hij doelende op zetelwinst op ABOP. Watamaleo merkte op dat zij de enige vrouw is in het district die kandidaat is gesteld. "De NDP houdt rekening met de vrouw", merkte ze op. Misiekaba pepte het publiek flink op en vroeg de kiezers om maandag massaal paars te stemmen.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April