Melden ongebruikelijke transacties ook via website
21 May 2015, 20:06
foto
Minister Edward Belfort neemt het nieuwe onderkomen van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties officieel in gebruik. (Foto: Juspol)


Minister van Justitie en Politie (Juspol) Edward Belfort, heeft woensdag de meldersite gelanceerd voor het doen van meldingen over ongebruikelijke transacties. Belfort lanceerde de website bij de ingebruikname van het nieuwe gebouw van het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT).

Martha Creebsburg-Monkou zegt dat bij de zoektocht naar een geschikt pand, rekening gehouden moest worden met de taken van de afdeling en internationale standaarden. Het MOT draagt bij aan de preventie en bestrijding van money laundering, terrorisme financiering en de daaraan gerelateerde misdrijven. Dit ter bescherming van de integriteit van het economisch stelsel van het land. Daarbij wordt samen met de andere meldpunten in de wereld een sluitend netwerk gevormd tegen de criminaliteit en criminelen in deze strijd, zegt de voorlichting van Juspol.

Naast het directieteam van het ministerie, waren vertegenwoordigers van de Amerikaanse Ambassade, de Centrale Bank van Suriname, het Openbaar Ministerie, leden van de Anti Money Laundry Commissie en het hoofd van het Financieel Onderzoeksteam (FOT) van de politie, aanwezig bij de ingebruikname.
Advertenties