Ex-dc Sijlbing ontwikkelt ‘Coronie Vision 2025’
21 May 2015, 15:53
foto
Harrold Sijlbing overhandigt 'Coronie Vision 2025' aan Assembleelid Anton Paal.


De oud-districtscommissaris van Coronie, Harrold Sijlbing, heeft als voorzitter van Stichting Santour een ontwikkelingsvisie 'Coronie Vision 2025' aangeboden aan Assembleelid Anton Paal (PALU). Paal is voorzitter van de PALU-afdeling Coronie. Sijlbing heeft zijn bestuursperiode en de 40-jaar lange band met Coronie op papier gezet.

“Er zijn veel workshops, conferenties, stakeholder bijeenkomsten en educatieve meetings gehouden die ten grondslag liggen aan deze visie. Daarnaast bouwt deze opvatting verder op het in 2014 tot stand gekomen 'District Strategisch Ontwikkelingsplan' voor Coronie en diverse ontwikkelingsplannen en toerismestudies die recentelijk zijn uitgevoerd door studenten van het Surinaams Instituut voor Management Studies (SIMS)”, deelt Sijlbing mee aan Starnieuws.

Sijlbing pleit voor een geïntegreerde benadering die op duurzaamheidsprincipes is gestoeld, waarin zowel ruimtelijke, milieubeschermende, economische, als maatschappelijke aspecten de aandacht krijgen. Speciale aandacht wordt besteed aan de kokosteelt en de verwerking tot tal van producten waaronder 'virgin' kokosolie, de agro-industrie in relatie tot fruitteelt en varkensteelt. Ook wordt de ontwikkeling van toerisme die verbonden is aan het natuurlijk potentieel en de agrarische branche, gezien als een belangrijke groeisector en sterk aanbevolen. Gelijktijdig worden het behoud en de versterking van de Coroniaanse identiteit, gemeenschapsontwikkeling, de benutting van erfgoed en ontwikkeling van kunstnijverheid aangestipt.

Het evenwicht tussen natuurlijk milieu, cultuur en economie markeert het karakter van de ontwikkelingen. Verder is er aandacht voor educatie en de aantrekking van kader naar het district. Er wordt gesproken van sociaal aanvaardbare werkgelegenheid, midden en klein ondernemerschap. De kapitaalsinvesteringen zijn voorlopig geschat op 35 miljoen SRD. Dit plan zal vrijdag gepresenteerd worden aan de Coroniaanse gemeenschap tijdens de PALU-massameeting te Totness.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April