Mathoera: Tegenpartij dokt nu
21 May 2015, 14:02
foto
VHP-kandidaat Krishna Hussainali-Mathoera in gesprek met haar advocaat, Gerold Sewcharan in het kantongebouw. (Foto: Raoul Lith)


VHP-kandidaat tevens ex-commissaris van politie, Krishna Hussainali-Mathoera, heeft er geen goed woord voor over dat de tegenpartij, NDP'er Rashied Doekhie, allerlei manieren zoekt om het vonnis in het kort geding te vertragen. Vandaag moest zijn advocaat, Nailah van Dijk, reageren. Hierna zou haar raadsman, Gerold Sewcharan, gelijk antwoorden. Nu is de zaak uitgesteld omdat rechter Alida Johanns is gewraakt door Van Dijk.

Mathoera zegt in een reactie tegenover journalisten dat de tegenpartij haar heeft geprobeerd te criminaliseren met zijn uitspraken. Nu hij zijn beweringen hard moet maken, worden allerlei manieren gezocht om de zaak uit te stellen. "Ik heb 34 jaar in de politiedienst gezeten. Nu ik in de politiek ben gestapt, probeert men mij en mijn familie te criminaliseren. Men heeft er kennelijk belang bij om mij negatief af te schilderen. Nu ze bij de rechter moeten verantwoorden, gaan ze hun verantwoordelijkheid uit de weg", stelt Mathoera.

Zij vindt dat het duidelijk blijkt wie leugenachtig bezig is en wie integer is. Zij meent dat er geen respect getoond wordt voor de instituten. Mathoera merkt op dat beweerd werd dat Doekhie in het binnenland was en daarom uitstel werd gevraagd de vorige week. Achteraf bleek dat de NDP-topper gewoon in het district was en heeft vergaderd in het openbaar. Doekhie noemde Mathoera een crimineel en herhaalde deze uitspraken via de media. "Nu hij het moet bewijzen, dokt hij", constateert de VHP-kandidaat.

Sewcharan zegt verrast te zijn door de wraking. Hij draagt geen kennis van de wrakingsgronden. Het is een zaak tussen de advocaat en de rechter. Op basis van de wraking is het kort geding vandaag om 13.00 uur niet behandeld. De rechter zal haar mening kenbaar maken aan het Hof van Justitie. De raadkamer (bestaande uit drie rechters) moet een oordeel geven over de wraking. Als de wraking niet gegrond is, kan Johanns de zaak verder behandelen. Sewcharan verwacht dat het Hof van Justitie, gezien het spoedeisend karakter, vandaag nog een besluit zou kunnen nemen. "Ik hoop dat vóór de verkiezing nog een uitspraak komt', verzucht Mathoera.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April