Van Dijk wraakt rechter in zaak Mathoera-Doekhie
21 May 2015, 13:03
foto


De advocaat van NDP-topper Rashied Doekhie, Nailah van Dijk, heeft rechter Alida Johanns gewraakt. Zij vindt dat de magistraat het kort geding aanhangig gemaakt door Krishna Hussainali-Mathoera, die VHP-kandidaat is, niet had moeten behandelen. De rechter had zich moeten verschonen. Vandaar de wraking.

Van Dijk zegt aan Starnieuws dat zij niet inhoudelijk kan ingaan op de wraking van de rechter. Zij benadrukt dat het niet om een persoon van de rechter gaat. Er zijn argumenten aangevoerd waarom Johanns deze zaak niet zou moeten behandelen. Er zijn ook producties overgelegd.

De rechter kan zich berusten in de wraking, waardoor een andere lid van het Hof van Justitie het kort geding behandelt. Indien de rechter zich niet neerlegt bij de wraking, zal zij dit aan het oordeel moeten leggen van het Hof van Justitie. Er moet een raadkamer gevormd worden om de wraking te beoordelen. Administratief is de procedure voor dit kort geding de vorige week donderdag in behandeling genomen.

Mathoera had aangegeven dat deze zaak spoedeisend is. Doekhie heeft haar een crimineel genoemd. Zij zou beschikken over gelden uit drugs- en wapensmokkel. Haar zoon zou verantwoordelijk zijn voor een moord. Mathoera voelt zich ernstig aangetast in haar goede naam en eer. Dit geldt ook voor haar familie. Zij wenst vóór 25 mei een uitspraak in deze zaak, aangezien ze kandidaat is op de V7-lijst in Wanica.
Advertenties

Thursday 28 March
Wednesday 27 March
Tuesday 26 March