Santokhi wil verkwistend beleid regering stopzetten
21 May 2015, 05:48
foto
V7-coördinator tevens VHP-voorzitter Chan Santokhi spreekt de menigte toe op de slotmassameeting in Wanica. (Foto: Raoul Lith)


De V7-lijsttrekker in Wanica, VHP-voorzitter Chan Santokhi, belooft dat er geknipt zal worden in de salarissen van de ministers, vicepresident en de president. V7 zal allereerst het verkwistende beleid van de regering stopzetten. Dit zei Santokhi woensdagavond op een druk bezochte massameeting in Wanica. De politicus merkte op dat hij bij de vele 'meet the people campagnes' geluisterd heeft naar de mensen en de zorgen in hun ogen gezien heeft. Deze verkiezingen gaan volgens hem over de vraag wíe de mensen vertrouwen om Suriname uit deze crisis te halen.

Santokhi merkte op dat president Desi Bouterse zei dat V7 geen issues heeft. Hij deelde mee genoeg issues tegengekomen te zijn tijdens de ontmoetingen met de mensen in het hele land.
De landbouwers in Nickerie en Saramacca zijn diep in de problemen. Arealen en machines dreigen op de veiling te gaan. De landbouwsector is verwaarloosd door deze regering. De bauxietsector verdwijnt. Duizenden mensen zijn in onzekerheid, want werkeloosheid hangt boven hun hoofd. In het binnenland zijn er gouden bergen beloofd, maar de president gaat pas naar de mensen vlak voor de verkiezingen. De ondernemers hebben geen ruimte om te groeien, omdat werk onderhands verdeeld wordt aan de family and friends van de president. Ondernemers en bedrijven die voor de Staat hebben gewerkt, zijn niet betaald.
Jongeren, die thuis zitten met een diploma, kunnen geen werk vinden. "Dit zijn serieuze issues die mensen diep in hun dagelijks leven raken".

De VHP-voorzitter meent dat veel beloofd is, maar weinig gerealiseerd. Er worden borden onthuld, zonder dat er verder iets gebeurt. Projecten die door de vorige regering waren voorbereid, zijn niet uitgevoerd. V7 zal Wanica tot bloei brengen, deelde de lijsttrekker mee. "Als zoon van Wanica zal ik me sterk maken voor het weer tot bloei brengen van ons mooi district. In Wanica zal een nieuwe stad komen. We gaan van Lelydorp een stad maken". Er is volgens de politicus een volledig plan uitgewerkt voor de 'City of Lelydorp' door een consortium van lokale en buitenlandse investeerders. "Maar ze wachten op een regering, die ze een veiligheid en stabiele investeringsomstandigheden kan bieden. Ze wachten op V7."

Santokhi zei dat het land teruggeven wordt aan het volk. "Ten eerste moeten we alle verspilling van overheidsgeld stopzetten. De corruptie binnen deze regering is daar de grootste boosdoener van. De mensen die zichzelf hebben verrijkt ten koste van dit volk zullen zich moeten verantwoorden tegenover de rechter. Het geld dat gestolen is moet terug naar het volk! Het moet anders! Het moet beter! Het gaat om de toekomt. Uw toekomst, de toekomst van uw kinderen".
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April