Santokhi: Advertentie tegen governor CBvS niet van V7
21 May 2015, 00:01
foto
De governor van de CBvS, Gillmore Hoefdraad


Een advertentie in de dagbladen van gisteren, waar de governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Gillmore Hoefdraad, aanstoot aan neemt, is niet afkomstig van V7, zegt coördinator Chan Santokhi. In de karikatuur, waar de topman van de bank wordt afgebeeld met beledigende tekst, staat het logo van V7. Het telefoonnummer van de persoon die de advertentie heeft aangeboden, is bekend. Het gaat niet om iemand van V7, maar de persoon beweert in gesprek met Starnieuws dat de opdracht afkomstig is van die politieke combinatie. De persoon heeft een telefoonnummer achtergelaten bij de Ware Tijd en Times of Suriname. De bezorger zegt een dienst bewezen te hebben aan de tekenaar die anoniem wil blijven.

De CBvS stelt in een persbericht dat de politieke partijen verenigd in V7 in diverse dagbladen, een afbeelding/karikatuur van een gewezen governor en de huidige governor, als onderdeel van een politieke campagne, hebben doen plaatsen. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een tekst in het Surinaams, overwegend in straattaal, waarbij de persoon uitbeeldende de huidige governor van de CBvS, de vraag opwerpt, hoe hij vóór de verkiezingen geld zou kunnen wegmaken.

De governor ervaart de geplaatste afbeelding, welke onderdeel is van een politieke campagne, niet alleen als zeer misplaatst en beledigend ten opzichte van zijn integriteit, maar bovenal als neigend naar doelbewust een financiële chaos creëren. "In haar drang tot campagnevoering gaat de politieke organisatie V7 kennelijk geheel voorbij aan de wettelijke taak en rol van de governor van de Centrale Bank van Suriname binnen het monetaire systeem. De strekking en de bedoeling van de afbeelding is gelegen in het zoveel mogelijk toebrengen van naam – en imagoschade aan de Centrale Bank van Suriname en de Governor als persoon en monetaire bestuurder", staat in het persbericht.

"Het schijnt bepaalde politiekvoerders niet te interesseren welke zeer schadelijke effecten zowel nationaal als internationaal een dergelijke tendentieuze en ongefundeerde berichtgeving teweegbrengt voor de financiële stabiliteit en het vertrouwen in ons financieel systeem. De Centrale Bank van Suriname, in deze de governor, protesteert met klem tegen deze handelwijze van de politieke partijen verenigd in V7 en betreurt het ten zeerste dat diverse kranten zijn overgegaan tot publicatie van deze verwerpelijke afbeelding. De Centrale Bank van Suriname beraadslaagt welke passende maatregelen genomen zullen worden".

Santokhi blijft erbij dat de advertentie niet afkomstig is van de politieke combinatie. Hij verwijst ook naar de kranten voor opheldering. Het blijkt dat voor de edities van vandaag ook een zelfde soort advertentie is aangeboden aan de kranten, waar president Desi Bouterse 'diverse partijen en personen door het toilet spoelt'. Hun namen zijn afgebeeld op het toiletpapier.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April