Resocialisatieplan Suriname volop in uitvoering
20 May 2015, 22:06
foto
De presentatie van het Resocialisatieplan Suriname aan de penitentiaire ambtenaren van de Strafinrichting Hazard, Nickerie. (Foto's Juspol)


Het Resocialisatieplan Suriname is door de onderdirecteur Delinquentenzorg Paulus Pinas in het afgelopen weekend gepresenteerd aan de penitentiaire ambtenaren (pa’s) van de Strafinrichting Hazard in Nickerie. De pa’s die recent een opleiding hebben afgerond, kregen bij deze gelegenheid ook hun certificaat uitgereikt.

Het Resocialisatieplan Suriname is in maart 2015 gelanceerd in Ballroom Torarica. Hierna is het plan in al de drie strafinrichtingen gepresenteerd. Het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) is al bezig met het uitvoeren van het plan door het upgraden van de pa’s via trainingen in binnen- en buitenland.

De afgevaardigden van de laatste training in Amerika hebben zaterdag een demonstratie gegeven over de korte training die zij gevolgd hadden over zelfverdediging, controle en handboei vaardigheden en overname op de verschillende beentrappen. Het was een uitwisselingsprogramma van de Centrale Penitentiaire Inrichting Duisburglaan en Hazard. Het was een heel enerverend weekend voor beide groepen, zegt de voorlichting van Juspol.

Advertenties