De president schendt zijn eigen gedragscode
20 May 2015, 08:04
foto


Enkele dagen geleden heeft de president van de Republiek zware en persoonlijke beschuldigingen geuit aan het adres van de Minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Nu blijkt dat de president eerst zijn verregaande beschuldigingen heeft geuit en pas daarna op onderzoek is uitgegaan. Door zijn uitspraken heeft hij de Minister en de integriteit van Suriname behoorlijke schade aangedaan. Wat zijn hiervan nu de consequenties?

Enkele maanden geleden heeft dezelfde president toen bleek dat de verkiezingscampagnes heel persoonlijk werden de politieke partijen opgeroepen om zich aan een gedragscode te houden. De kenmerken van de gedragscode die hij toen noemde waren onder andere gebaseerd op: respect voor elkaar, het stopzetten van vuilsmijterij op politieke podia en een goed voorbeeld moeten zijn voor de samenleving in het belang van de Surinaamse staat.

Helaas blijkt weer dat de president niet doet wat hij zegt en niet zegt wat hij doet.
Wij bevelen u aan om goed nota te nemen van de gedragscode die door mij in de media is gepresenteerd en ook op mijn Facebook account staat. Deze gedragscode heeft niet alleen betrekking op het traject van de verkiezingen, maar heeft vooral betrekking op het gedrag van bestuurders nadat zij zijn gekozen of zijn benoemd.
Overal ter wereld hebben de grotere bedrijven ook gedragscodes, die het gedrag van de bestuurders en de medewerkers meetbaar maakt. Ik acht het van belang dat de huidige en de aankomende generaties deelgenoot worden van deze belangrijke cultuur en hierdoor ook gelijk aansluiting krijgen met de rest van de wereld.

John van Coblijn
Advertenties