AZP verwelkomt eerste drieling dit jaar
19 May 2015, 19:48
foto
De drieling. (Foto's: AZP)


Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft de geboorte van de eerste drieling voor dit jaar gevierd. De drieling, twee jongens en een meisje, kwam op 13 mei 2015 omstreeks 15.30u via keizersnee ter wereld. De baby’s zijn zeven weken te vroeg geboren. Zij maken het naar omstandigheden goed, zegt het ziekenhuis.

Door de risico’s die met de vroeggeboorte gepaard gaan, werden de kinderen door drie artsen van de Academic Pediatric Center, de vroegere kinderafdeling, opgevangen. Na de geboorte werden de kindertjes direct onder toediening van CPAP (Continuous Positive Airway Pressure), getransporteerd naar de nieuwe Neonatale Intensive Care Unit waar de verpleegkundigen klaarstonden met de benodigde apparatuur (couveuses, CPAP-apparaten en -monitoren).

CPAP is het toedienen van verwarmde lucht en zuurstof onder een bepaalde druk om de onrijpe longen open te houden. Een Neonatale Intensive Care Unit is een intensive care afdeling speciaal voor pasgeborenen. Hier worden zieke pasgeboren kindjes geobserveerd en behandeld, licht de voorlichting van het AZP toe. De Neonatale Intensive Care Unit van het AZP dient als verwijscentrum voor heel Suriname.
Advertenties

Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April