Politieman redt autobestuurder uit kanaal
19 May 2015, 15:58
foto


Een autobestuurder die met zijn voertuig in het Tout Lui Fautkanaal was beland, is door een aspirant agent van politie van het station Livorno, uit zijn precaire situatie gehaald. De agent sprong het kanaal in om de man te redden.

De agent zat in een surveillance voertuig van de politie. Op de Lachmisingweg merkte de bemanning van de pro-wagen op dat een voertuig dwars over de weg stond en de bestuurder zich op de berm bevond. Bij het zien van het politievoertuig sprong de bestuurder in het voertuig en reed met hoge snelheid weg. De politie zette de achtervolging in. Op de kruising gevormd door de Lachmisingweg en de Tout Lui Fautkanaalweg reed de vluchtende bestuurder regelrecht het Tout Lui Fautkanaal in.

De man bleek later een bekende van de politie te zijn. Hij neemt vaker onder invloed van alcohol deel aan het verkeer. Zijn rijbewijs is ook meermaals ingevorderd, zegt de Public Relations van de politie. Hij verklaarde dat hij alleen in het voertuig zat en dat hij bij het zien van de politie trachtte te ontkomen, omdat zijn rijbewijs is ingevorderd en het voertuig niet verzekerd is.
Advertenties