Reactie op open brief 'Jongeren Tegen Amnestie'
19 May 2015, 17:52
foto


Beste voorzitter van de Jongeren Tegen Amnestie tevens lid van de NPS Jongerenraad, Sharona Lieuw-On,

Met belangstelling heb ik de open brief, welke u via de media aan mij heeft gericht, gelezen. Ik denk dat het gepast is dat ik uw schrijven beantwoord en tegelijk ook wat opheldering geef over de door u aangehaalde zaken.

Alvorens verder te gaan wil ik u, en alle jongeren die mij feliciteren, succes toewensen en ondersteunen met mijn politieke groei, dank zeggen.
Zoals u weet heb ik mij als gewezen voorzitter van de NPS jongerenraad altijd hard ingezet om jongeren ook een waardige plaats te geven in de politiek, en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik had verwacht één of enkele van de actieve jongerenraadsleden te mogen feliciteren met hun kandidaatstelling voor de DNA verkiezingen. Helaas is dit niet het geval, en zien we wederom dat de jongeren in de partij niet voldoende worden gewaardeerd, en dat de “oudere jongeren” en de “nog oudere jongeren” weigeren plaats te maken. Ik ga ervan uit dat u dezelfde kritische kanttekeningen ook heeft geplaatst of plaatst over deze ontwikkeling binnen uw partij.
Ziet u de splinter in mijn oog en de balk in uw eigen ogen niet?
Met trots mag ik meegeven dat de partij waartoe ik nu behoor aan jongeren wel de volledige gelegenheid geeft om zich te ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de opbouw van ons land. Een partij met een heldere en positieve blik op de toekomst in plaats van een verbitterde kijk op het verleden.

Ik dank u ook voor de herinnering aan de belofte die ik toentertijd heb gemaakt, die ik immers ook niet ben vergeten. Het lijkt mij wel goed om mijn woorden ter herinnering te brengen aan u en het publiek, omdat die anders zijn dan u thans doet geloven. Mijn woorden, vervat in een open brief gericht aan de voorzitter van DNA en haar collega’s waren als volgt:

“Het 8 decemberproces is bij de rechter en het zou meer dan fatsoenlijk zijn de rechterlijke macht de gelegenheid te geven haar werk af te maken. Wij vragen aan de leden van De Nationale Assemblee om deze wet niet door te drukken voor behandeling, althans niet op dit moment. Het gaat niet om koste wat het kost een specifieke persoon te veroordelen, maar juist omdat wij als natie dan getoond hebben, dwars door alle vooroordelen en opgeworpen hobbels, een zwaarwichtige rechtszaak te kunnen voltooien. Wij laten aan de wereld zien dat Suriname een rechtsstaat is waar inderdaad wet en recht gelden en waar wij respect hebben voor de Trias Politica. Wij laten als jonge natie aan de wereld zien, dat wij vertrouwen hebben in ons jonge rechtssysteem en dat wij met vereende kracht, gaan voor natievorming, waarbij wet en recht centraal staan.
Wij vragen u dringend doch uiterst beleefd om dit proces op geen enkele wijze te belemmeren.
Wij vragen u dringend doch uiterst beleefd om ons jongeren van de Republiek Suriname, niet het gevoel te geven dat wij geen geloof kunnen of mogen hechten aan de rol van de rechterlijke macht, de wetgevende macht en of uitvoerende macht.
Besluit: ·De jongeren van de Nationale Partij Suriname, de NPS, vragen aan de leden van de Nationale Assemblee om de initiatiefwet, zoals ingediend door de leden: R.Panka, M.Bouva, A.Paal, A.Misiekaba, R.Tamsiran en R.Doekhie NIET goed te keuren.
Wij vragen om onze broze doch voorbeeldige rechtsstaat niet terug te brengen naar af!
Wij rekenen op uw: “TEGEN” zodat wij als jongeren die groeien en onze toekomst in Suriname hebben, aan onszelf en onze kinderen kunnen meegeven dat wij hebben meegewerkt aan een voorbeeld voor een sterke rechtstaat in Suriname!“

Ik ben en blijf tegen de aanname van de Amnestiewet. Als toenmalige NPS’er heb ik samen met uw partij de voorzitter en leden van de PL, nadat zij uit de coalitie waren geplaatst, vergeven voor de rol die zij hebben gehad bij de aanname van de amnestiewet.
Als gelovige en rechtgeaarde Surinamer is het voor mij dan onrechtvaardig dat wij selectief vergeven, daarom vind ik dat wij ook alle anderen DNA leden die hebben meegewerkt aan deze wet moeten vergeven.

Ten overvloede wil ik nogmaals herhalen; ik ben nog steeds tegen de aanname van de Amnestiewet maar respecteer de democratie. Ik vergeef alle parlementariërs voor de aanname en de gevolgen die het voor onze jonge natie heeft gebracht.

Samen met u, en elke rechtgeaarde Surinamer die zich wilt inzetten zal ik blijven strijden voor de groei en ontwikkeling van ons land, en om ervoor te zorgen dat het recht altijd zal zegevieren.

Ik geloof in de woorden van ons volkslied wanneer wij met volle borst zingen:

Recht en waarheid maken vrij.
Al wat goed is te betrachten
Dat geeft aan ons land waardij.

Ik hoop u hiermede mijn standpunt en inzichten te hebben verduidelijkt, en nodig u uit om tezamen met alle jongeren in Suriname de schouders te zetten onder het vele werk dat moet worden gedaan voor een beter Suriname. Ik hoop dat ik hierbij, in het belang van ons land, mag rekenen op uw constructieve ondersteuning. U bent immers een prominent lid van uw partij, en wordt hoog op de handen gedragen.

Ons land heeft positieve en constructieve samenwerking nodig, en wij jongeren kunnen daarbij de voortouw nemen. U vanuit uw organisatie en politieke partij, ik vanuit de mijne.

Een persoonlijk en hartelijke groet van,

Gordon Touw Ngie Tjouw
Stem daarom op lijstnummer 7, kandidaat nummer 7 van de AC in Paramaribo!
www.gordontouwngietjouw.com


Naschrift:
"Ik ben in 2013 ingetreden binnen de jongerenraad en ben kort daarna ook eruit gestapt. Omdat ik ontevreden was met de manier van functioneren van de jongerenraad van de partij toen u nog voorzitter was. Ik heb altijd al aangegeven dat ik de jongerenraad passief vond en dat ik mijn energie en capaciteiten dan beter in andere activiteiten kon stoppen. Dit heb ik toen ook kenbaar gemaakt aan de voorzitter Dr. G. Rusland. Vanaf dat moment af ben ik ook niet meer actief binnen de NPS", meldt Sharona Lieuw-On.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April