25 mei, de dag des oordeels
20 May 2015, 14:04
foto


Het leven hier op aarde is betrekkelijk. Het is te vergelijken met een kaars. Als de kaars uitgebrand is, komt er een einde aan ons aardse leven en wij worden terug ter verantwoording opgeroepen door God. Tijdens ons leven maken wij heel veel mee: we nemen beslissingen en doen dingen die vergaande gevolgen hebben voor ons zelf, familie en de samenleving. Onze maatschappelijke positie en de functie die wij bekleden bepalen het gewicht en gevolgen van onze handeling. Dit geldt ook voor de Assembleeleden die werden gekozen om het volk te vertegenwoordigen.

De zittingsperiode van deze Assemblee is haast ten einde. Het volk heeft de mogelijkheid de leden stuk voor stuk te beoordelen aan de hand van de geleverde prestaties. Velen zullen de gelegenheid krijgen om te herstellen van wat fout is gegaan. Voor anderen is het einde van de wedstrijd. Zij krijgen de gelegenheid niet om zich te herstellen. Het kwade is al geschied. Hun daden worden opgetekend in het boek van de mensheid. Deze zijn onuitwisbaar en ter beschikking voor het nageslacht. Hoe rijk, geweldig of sterk je was, komen niet erin voor. Maar de sporen van jouw handelingen als gezagdrager. Hoe heb je je taak als Assembleelid vervuld? Heb je je voldoende ingezet voor dat geld dat je maandelijks toucheert van de belastingbetalers?: Als dat niet het geval is, zal de geschiedenis je telkens eraan herinneren van de wandaden tegen de gemeenschap.

Degenen die terugkomen, krijgen de gelegen de geschiedenis te herschrijven en hun fouten te corrigeren en de samenleving te dienen. Doen ze dat niet, dan staat hetzelfde lot hun te wachten. Nu is het aftellen naar 25 mei. Dan komt een einde aan de maandenlange periode van massameetings en politieke propaganda. Of het volk de vele beloften van de politieke partijen en toezeggingen serieus neemt zal over een paar dagen blijken. Een ding is zeker, velen zullen gehavend uit de strijd komen en een aantal zullen dat niet overleven. Aan die wens ik veel kracht en wijsheid toe. De winnaars wens ik succes en doe wat je het volk hebt beloofd. Aan u allen een succesvolle verkiezing, maar vooral liefdevol. Na 25 mei moeten wij als Surinamers gezamenlijk werken aan de opbouw van ons geliefd land.

Robby Amain
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April