President Bouterse bezoekt Sarakreekgebied
14 May 2015, 13:11
foto
President Desi Bouterse heeft het Sarakreekgebied bezocht, waaronder het dorp Lebidoti. (Foto: BIC Brokopondo)


O.S. Lebidoti heeft een mediatheek met een flatscreen tv en computer, maar door gebrek aan duurzaam stroom kan daar geen gebruik van worden gemaakt. Leerlingen van het dorp vrezen dat hun woonplek door erosie verloren gaat. Deze problemen heeft president Desi Bouterse met zijn politiek gevolg moeten aanhoren bij zijn bezoek aan het Sarakreekgebied.

Volgens de bewoners is het de eerste keer dat een president hun gebied bezoekt. NDP-kandidaat Wendel Asadang onderkent de problemen met het onderwijs in het binnenland. Hij wil zich daarom sterk maken voor een VOS-school te Brokopondo. Asadang ziet de scholieren liever in hun eigen omgeving onderwijs genieten, want huisvesting in Paramaribo blijft een probleem.

Sergio Akiemboto die ook deel van het gezelschap was, heeft de bewoners gewezen op het belang van stemmen en waarom zij op een bepaalde kandidaat moeten stemmen. Zo is Asadang van het gebied zelf en kent de noden van de bewoners als geen ander. Hij zou deze volgens Akiemboto dus beter kunnen aanpakken.
De bewoners hebben ook het probleem met de skalians aangehaald en de president gevraagd deze nog voor de verkiezingen te verwijderen. Het staatshoofd heeft hen uitgelegd dat er procedures zijn voor deze zaken. Het kan niet van de één op de andere dag, omdat de mensen met een vergunning werken. Volgens de president kan bij de verlenging hiervan iets gedaan worden. Hij heeft ook Bakoe en Gujabakampoe bezocht.


BIC Brokopondo
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April