Minister Adhin lijkt een leugenaar
13 May 2015, 13:28
foto


Toen ik het artikel op Starnieuws las, heb ik mij een aantal volle momenten zitten bedenken of het geven van een reactie op een naar mijn mening, (vanuit een NDP podium wel te verstaan) orakelende minister wel een zinvolle besteding is van mijn schaarse tijd. Toen minister Ashwin Adhin werd aangesteld als minister, was de halve samenleving geschokt vanwege het feit dat hij gerelateerd is aan de indrukwekkende Adhin familie (Jnan Adhin), van wie twee schoonzonen zijn vermoord in december 1982 onder het bloedig regime van sergeant Bouterse.

Ik hoor Ashwin Adhin nog zeggen dat hij apolitiek is en dat hij het ministerie van Onderwijs wenst te depolitiseren. De tweede schok voor de samenleving komt dan wanneer diezelfde Ashwin Adhin in paars tenue op een paars podium staat te fulmineren. Ach wat - ambitieus zijn - toch allemaal met zich mee kan brengen. Ik hoor deze minister praten over liberale huichelarij, maar begon hij zijn carrière niet met ‘culturele huichelarij’? want hij choqueerde vriend en vijand door op een Divali manifestatie op het Onafhankelijkheidsplein, de naam ‘Desiré’ (van dhr Bouterse) een Sanskriet versie toe te kennen, zo u wilt toe te slijmen. Nu zal het me een worst wezen wat Ashwin Adhin allemaal doet of nalaat om in de gunst te komen van zijn, inmiddels, broodheer doch hij zal mij wel tegen zich krijgen indien hij onwaarheden staat te verkondigen.

Minister Ashwin Adhin stond afgelopen zaterdag op een NDP podium in de Hendrikstraat en gaf onder andere het volgende aan: “Wij hebben zoveel zichtbare dingen gedaan zoals verhoging van de AOV en kinderbijslag, studiefinanciering ingelast, bruggen gebouwd, wegen vernieuwd, dijken gemaakt,…” (Starnieuws d.d.10 mei 2015). De vraag die bij mij rijst is dat er naar mijn mening 1 project studiefinanciering bestaat en dat dat project niet door de huidige regering is geïntroduceerd of ingelast. Het Staatsbesluit dat de studiefinanciering regelt dateert van 23 juli 2009 en heeft het nummer 119. De studiefinanciering is dus onder regering Venetiaan/Sardjoe in het leven geroepen. Dat de overeenkomst met NOB pas in 2011 werd getekend en de eerste uitbetalingen in 2011 konden plaatsvinden heeft aan nalatigheid van de huidige regering gelegen.

Voorts zei minister Ashwin Adhin het volgende: “Suriname doet het steeds beter op wereldranglijsten gemaakt door wereldorganisaties”.
Minister Adhin stelt mij als intellectueel enorm teleur want de vraag is welke wereldranglijsten hij bedoeld.
Bedoelt minister Adhin de lijst van risicolanden met betrekking tot internationale terrorisme? Want daar staan we nu wel op.
Bedoelt minister Adhin, de lijst van drugsdoorvoerlanden? Want daar staan we nu wel weer op dankzij wanbeleid van zijn regering.
Bedoelt minister Adhin de Corruption Perception Index? .
In 2009 stonden we op de 75e plaats, in 2014 stonden we op de 100e plaats. Of bedoelt minister Adhin de ratings door monetaire instituten ?
Als hij econoom was (een eerlijke) of ten minste verstand van ratings had, zou hij weten dat de BB–rating, in rapportcijfers uitgedrukt een 4,5 is. Als minister van Onderwijs dient hij te weten dat dat cijfer een rood cijfer is ,een onvoldoende is. Met andere woorden we zullen de komende periode STABIEL blijven in die ONVOLDOENDE. Dat geklets van minister Ashwin Adhin over de wereldranglijsten noem ik dus ‘leken-huichelarij’.

Dan rest nog het neusje van de zalm. Minister Adhin zei namelijk iets enorm interessants over corruptie:
“De hele wereld en wereldpolitiek heeft corruptie, maar in Suriname is er nog nooit eerder wat aan gedaan… Nu pas komen er een heleboel veranderingen in het corrupt systeem dat was achtergelaten voor ons.”

Het kon niet gortiger en leugenachtiger want minister Adhin doet alsof hij niet weet dat we op de wereld ranglijst van corruptie steeds dieper zijn gezakt. En dat zijn regering ondanks de aankondiging van een kruistocht tegen corruptie, niet in staat is geweest de anti corruptie wet aan te nemen in de afgelopen vijf jaren. Ook heeft het zijn regering aan durf en moed geschort om corruptieschandalen te laten onderzoeken. Het beruchte rijtje kennen we allemaal. Alsof dit niet voldoende is, bereikt ons het nieuws dat bij de dochteronderneming van SAIL, de broer van de minister tot directeur is gebombardeerd. Waar is de sollicitatieprocedure geweest? Hebben anderen een gelijke kans gehad om te reflecteren? Of zijn we bezig dynastieën te vormen binnen politiek Suriname?

En komt als klap op de vuurpijl de concessies die MASA mining company NV (waarvan de aandeelhouders zijn vader en zus blijken te zijn) heeft gekregen om onder andere goud te mijnen. Een concessie voor 11.500 ha die inmiddels schijnt te zijn doorverkocht aan een naar verluidt boezemvriend van de minister die door hem schijnt te zijn geaccommodeerd op Minov. En de minister beweert er niets van af te weten? Misschien is zijn naam geen Adhin maar Pinokkio.

Foei minister Adhin foei toch!

Mr.drs. Sharmila Kalidien – Mansaram
(a tittre personnel)
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April