Kandidatenlijst PING in Coronie is complete ramp
07 May 2015, 00:01
foto
PING-voorzitter Jhauw woensdag op een persconferentie in 'Ons Huis'. (Foto: Vanessa Wijnhardt)


De verwarring rond de kandidatenlijst van PING (Partij voor Integriteit Nationale Motivatie en Gelijke Kansen) in Coronie is compleet. Op een persconferentie zei voorzitter Ramsunder Jhauw woensdag dat Mark Cinal, de lijsttrekker, zou zijn omgekocht door ABOP. Daarom heeft hij zich teruggetrokken. Ping geeft stemadvies om op de tweede kandidaat Soelesman Ngadiman te stemmen. Met hem heeft de partijleiding geen contact. Cinal ontkent tegenover Starnieuws dat hij is omgekocht. Volgens hem heeft Jhauw zich niet gehouden aan de gemaakte afspraken.

ABOP om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het absoluut niet waar is dat Cinal is omgekocht. Jhauw beweert dat de gele partij Cinal SRD 35.000 had beloofd, maar uiteindelijk zou hij maar SRD 1.000 krijgen. Jhauw liet videobeelden zien waarop Cinal zegt dat hij naar ABOP is overgestapt. Hij was ook in ABOP T-shirt gekleed. Cinal antwoordt hierop dat hij commercials maakt en dat hij daarom een trui aanhad van de gele partij.

Jhauw deelde mee dat Cinal terug wilde komen naar Ping, maar dat de partijleiding al besloten had om hem te bedanken. In de tussentijd stuurde Cinal een brief waarin hij aangeeft dat hij zich terugtrekt als kandidaat. Maar intussen zijn alle wettelijke formaliteiten achter de rug en de kandidatenlijsten worden al gedrukt. Jhauw zegt ook geen contact te hebben met de overige kandidaten in het district. Cinal deelt Starnieuws mee dat alle kandidaten van Coronie zich hebben teruggetrokken. Hij merkt op dat Jhauw de mensen niet eens kent, maar zij zijn op een lijst geplaatst. Er zou begeleiding plaatsvinden, maar hier is niks van terechtgekomen.
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April
Sunday 21 April