Binnenlandse Zaken opent CBB-kantoor in Djoemoe
06 May 2015, 14:32
foto
Het kantoor van Centraal Bureau voor Burgerzaken in Djoemoe. (Foto: Biza)


Het kantoor van het Bureau voor Burgerzaken te Djoemoe is feestelijk in gebruik genomen. Dit gebeurde in bijzijn van president Desi Bouterse, die bezig is met een toer door verschillende dorpen. "Met de opening van dit gebouw verhoogt het ministerie niet alleen de efficiëntie van de burgerzakendienstverlening, maar geeft invulling aan het verzoek van de plaatselijke bevolking voor onze aanwezigheid ter plekke", zei minister Edmund Leilis van Binnenlandse Zaken.

De gemeenschap van Djoemoe en omstreken hoeft geen lange afstanden meer af te leggen voor administratieve dienstverlening die kosten met zich meebracht die hoger lagen dan de leges die betaald worden voor de burgerzakenproducten, zoals uittreksels, zei Leilis. Het personeel dat tewerkgesteld op het kantoor is volgens de bewindsman bekwaam en capabel. De ambtenaren zijn voorbereid en afgestemd om te allen tijden de behoeften en wensen van de burgers centraal te stellen, gaf Leilis maandag bij de opening aan.

Assembleeleden hebben tijdens de begrotingsbehandeling aangegeven dat ze graag CBB-kantoren willen zien in onder andere Boven Suriname, Atjoni, Tijgerkreek, Houttuin en Koewarasan. "Tijdens de beantwoording van de gestelde vragen gaf ik aan dat er gestaag gewerkt wordt aan de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en ik benadrukte dat er in stad en district uniforme BvB kantoren worden opgezet".

Samen met minister Rabin Parmessar van Openbare Werken legde Leilis in juli 2014 de eerste steen voor een modern Bureau voor Burgerzaken te Santodorp aan de Nieuw Weergevondenweg en in september 2014 werd het Bureau voor Burgerzaken te Alliance in het district Commewijne in gebruik genomen. De andere locaties waar CBB-kantoren zijn gepland, komen volgens Leilis ook aan de beurt.
Advertenties

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April
Saturday 13 April