Uitwisselingsprogramma jeugd Charlesburg en Cayenne
06 May 2015, 03:04
foto
De jeugdigen na de vriendschappelijke ontmoeting in het Jeugdcentrum.


Stichting SuSporttalent Charlesburg (SST Charlesburg) heeft dinsdag een vriendschappelijke voetbalontmoeting in Jeugdcentrum gehouden met ASC Remire uit Cayenne, Frans-Guyana. De jongens hebben gewonnen met 5- 1 en bij de meisjes verloren met 3-0 van hun Franse leeftijdsgenoten.

De Fransen zijn op bezoek als onderdeel van een uitwisselingsprogramma tussen beide clubs. Afgesproken is dat het gaat om meisjes tussen 15 en 17 en jongens tot 14 jaar. ASC Remire komt uit in de lokale competitie in Cayenne.

Melvin van Bosse, voorzitter van SST Charlesburg, zegt dat los van de vriendschappelijke banden die worden aangehaald, het ook gaat om talent ontwikkeling en culture uitwisseling.

De Surinaamse leeftijdsgenoten zijn uitgenodigd om het buurland te bezoeken. In het eerste weekeind van juni zullen zij twee vriendschappelijke wedstrijden spelen in Cayenne. NV Havenbeheer en de Nederlandse Ambassade die SST Charlesburg ondersteund, leveren een bijdrage om reis en verblijf mogelijk te maken. De organisatie doet ook aan fondsvorming, terwijl de ouders ook een bijdrage leveren.
SST Charlesburg timmert al twee jaren aan de weg. Het doel is om via sport en begeleiding te voorzien in de ontwikkeling en vorming van de jongens en meisjes.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April