Schaakclub FFM krijgt ondersteuning van Rotary Club
06 May 2015, 10:49
foto
De president van de Rotary Club Paramaribo Central overhandigt het schaakmateriaal aan Reshmie Bihariesingh van schaakclub Free First Move.


De Rotary Club Paramaribo Central (RCPC) heeft dinsdag schaakmateriaal geschonken aan de schaakclub Free First Move (FFM). Tijdens de reguliere bijeenkomst van de RCPC werd door de president Rino Tjin Wong Joe het materiaal overgedragen. Namens FFM nam Reshmie Bihariesingh de 50 wedstrijdschaakklokken en een beamer met projector screen in ontvangst.

De schaakclub is een voortvloeisel uit het First Move project van de RCPC, dat in het schooljaar 2011/2012 werd gestart. Tijdens dit succesvolle schaakproject werd er op 6 basisscholen aan ongeveer 700 kinderen schaakonderwijs verzorgd. Aangezien de animo erg groot was onder de leerlingen van de Vrije school is er in november 2012 op initiatief van Rudie Tjong Tjin Joe de Free First Move schaakclub opgericht.

Wekelijks worden er schaaklessen verzorgd door zes schaakinstructeurs die ook tot de jeugdtopschakers behoren. De schaakclub telt ruim 50 jeugdige schakers, die allen participeren aan de reguliere toernooien van de Surinaamse Schaakbond en enkelen van hen behoren ook tot de talentvolle groep van de Schaakbond.

FFM heeft in samenwerking met de RCPC in november 2014 de eerste Rotary Business Chess Tournament georganiseerd. Aan dit toernooi konden bedrijven een topschaker 'kopen', die dat bedrijf gedurende het toernooi vertegenwoordigde. De opbrengsten van dat toernooi, welke een fundraisingskarakter had, zijn onder andere gebruikt voor aanschaf van het schaakmateriaal.

De Rotary Club Paramaribo Central is zich ervan bewust dat het schaken een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van de hersenen en bij de vorming van positieve sociale vaardigheden van het jonge kind. Rudie Tjong Tjin Joe, coördinator van FFM is bijzonder blij met deze geste en verzekerd dat het materiaal goed ingezet zal worden tijdens de lessen en toernooien.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Tuesday 23 April
Monday 22 April