Eigen ruimte voor vissen en reptielen in Paramaribo Zoo
05 May 2015, 17:22
foto
De beschermvrouw van Stichting Dierentuin Suriname en directeur John Altenberg nemen een kijkje in de Aquarep. (Foto: Vanessa Wijnhardt)


Vissen, reptielen en spinnen hebben een eigen gebouw in de Paramaribo Zoo. Toekoenari’s, Pakoesie en maanvissen zijn te bewonderen in mooi ingerichte aquariums. Slangen, waaronder Labaria, Popokai Sneki, Daguwe, Tapijtslang en verschillende bosspinnen zijn te zien in de Aquarep. De natuurlijke omgeving van de dieren wordt zo veel mogelijk nagebootst.

De Stichting Dierentuin Suriname heeft vandaag officieel de Aquarep in gebruik genomen. Iamgold/Rosebel Gold Mines ondersteunt dit project met SRD 156.000. De goudmaatschappij heeft ook op zich genomen om het speciale gebouw voor de vissen en reptielen een jaar te onderhouden. De Paramaribo Zoo heeft SRD 15.400 opgebracht voor dit project. Hiermee zijn de reptielenbakken aangeschaft en het personeel betaald.

Corporate Manager van Iamgold, Sharmila Jadnanansing, zegt dat Rosebel Gold Mines tien jaar bezig is met goudproductie. Besloten is om dit project te ondersteunen. “Er is voornamelijk gedacht aan de jeugd bij deze schenking”. De Aquarep heeft een educatief karakter en vergroot de kennis over de diversiteit aan reptielen in Suriname.

First lady Ingrid Bouterse-Waldring, beschermvrouw van de Stichting Dierentuin Suriname, is heel blij met dit geschenk aan de samenleving. Dit project is een grote aanwinst voor de Paramaribo Zoo. Na de toespraken werd het gebouw officieel geopend door de echtgenote van de president. De genodigden kregen een rondleiding door de Aquarep.

Vanessa Wijnhardt
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April