CASAS verduidelijkt beleid veiligheid vliegverkeer
05 May 2015, 22:27
foto


Middels deze, wil de Civil Aviation Safety Authority Suriname (CASAS), het één en ander rond de berichtgeving met betrekking tot de veiligheid van het binnenlands vliegverkeer verduidelijken. Zeker daar ons logo gebruikt is, willen wij benadrukken dat dit bericht niet afkomstig is van onze organisatie.

Anders dan in de berichtgeving gesteld, heeft de bekendmaking van CASAS zoals die is verschenen in de dagbladen op maandag 04 mei jl. niet te maken met een 'verscherping' van ons toezicht. Het is nimmer toegestaan dat personen, bedrijven of organisaties die niet over een z.g. Air Operator Certificate (AOC) (Vergunning tot Vluchtuitvoering) beschikken, commerciële vliegactiviteiten uitvoeren. Het wettelijke vereiste dat een commercieel luchtvaartbedrijf moet beschikken over een AOC, is geen nieuwe. Voorafgaand aan de afgifte van deze AOC worden de procedures die het bedrijf zal hanteren bij het uitvoeren van zijn vliegoperaties, getoetst door CASAS om te waarborgen dat een dergelijk bedrijf ertoe in staat zal zijn passagiers veilig te vervoeren.

Helaas nemen de geruchten de laatste tijd toe dat mensen die over privé luchtvaartuigen beschikken passagiers vervoeren tegen betaling, dit is in strijd met de wettelijke voorschriften. Personen en bedrijven die deze illegale vluchten uitvoeren, omzeilen de controlemechanismen die door zowel CASAS als BNV bedoeld zijn om te garanderen dat passagiers en de samenleving geen schade ondervinden.

Terwijl het onderzoek naar deze handelingen voortduurt, hebben wij ervoor gekozen om alvast alle bedrijven en personen die beschikken over luchtvaartuigen aan te schrijven, via onze website de nodige informatie te geven en in besprekingen de wetgeving wat dit betreft te benadrukken.

Bedrijven die op heden over een AOC beschikken, zijn: De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), Gum Air, Bue Wing Airlines, Hi-Jet Helicopters en Caricom Airways.

Brian P. de Souza
Wnd. Directeur CASAS
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April