Hi-Jet haalt patiënten op; Luchtvaardienst reageert
05 May 2015, 12:18
foto
Hi-Jet haalt patiënten op in Nickerie. (Foto: Akhiel Mahabier)


Hi-Jet heeft twee patiënten van het ziekenhuis in Nickerie opgehaald en vervoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Jerrel van Embricqs, directeur van Hi-Jet, blijft erbij dat de Luchtvaartdienst een ernstige fout heeft gemaakt door de piloot terug te roepen. Het gaat om een opdracht van de VHP. Robby Venlo, hoofd van de Luchtvaartdienst, om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het geen 'emergency flight' was. Daarom is de piloot teruggeroepen.

"Is hij arts om vast te stellen dat het geen urgente vlucht was. En wat zijn normale uren. Hi-Jet vliegt op elk uur van de dag en nacht. Wij stijgen en landen ook niet op Zorg en Hoop. Dit argument slaat dus op niks", zegt Van Embricqs. Hij vindt dat deze zaak niet zo gelaten kan worden. "Het gaat om mensenlevens en dan maakt het niet uit wat voor politieke kleur de mensen hebben".

Van Embricqs benadrukt op een bijeenkomst gisteren met diverse betrokkenen van de luchtvaart deze kwestie besproken is. Daar was Venlo ook bij. Hij wist dat de vlucht uitgevoerd zou worden door Hi-Jet. Hij heeft toen niks gezegd. "Nu deze kwestie in de media is gekomen, wordt geprobeerd er een andere draai aan te geven, maar ik ga het niet hierbij laten", stelt Van Embricqs.

De VHP als opdrachtgever voor deze vlucht, heeft intussen gevraagd om een verklaring van de Luchtvaartdienst en het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). Venlo zegt dat er een verklaring komt. Hij heeft verslag gedaan aan minister Falisie Pinas over het gebeurde.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April
Monday 22 April