COL/BLC schort vakbondsactie op
04 May 2015, 19:09
foto
COL-voorzitter Hugo Blanker


Een gesprek tussen een delegatie van de COL en de Bond Landsdienaren Crèches (BLC) en de directeur van het Kabinet van de president, Eugene van der San, heeft een einde gebracht aan de vakbondsactie van de leden van de bond. De voorstellen van Van der San, werden door de vakbondsafvaardiging als werkbaar aanvaard. De leden komen 13 mei weer bij elkaar om zich uit te spreken over het dan bereikte resultaat.

De hoofden en crècheleidsters strijden al geruime tijd voor de correcte ingangsdatum van de Fiso-inpassing, die volgens hen 1 januari 2008 is. De ministeries van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Binnenlandse Zaken wilden de inpassing in laten gaan vanaf respectievelijk 1 januari 2012 en 1 januari 2010. De leden waren onder het zingen van strijdliederen gelopen vanuit de Palmentuin naar de Waterkant. In eerste instantie waren zij getrokken naar het kantoor van de First Lady aan de Tamarindelaan. In het strijdplan was ook opgenomen een bezoek aan het Kabinet van de president.

Noch de First Lady, zijnde tevens de voorzitter van de presidentiële ECD-Stuurgroep, noch de president bleken op hun kantoor aanwezig te zijn. Van der San diende zich aan als gezaghebbende functionaris; met hem werd toen gesproken. Hij stemde vooraf telefonisch af met de minister van Binnenlandse Zaken, Edmund Leilis.

Na het gesprek met Van der San, sprak hij samen met de COL-voorzitter, Hugo Blanker, de BLC-leden toe voor het kantoorgebouw. De leden lieten merken tevreden te zijn over de inbreng van Van der San. Het overgrote deel was ook zeer gevoelig voor de oproep van Blanker om de acties op te schorten tot 13 mei, zegt de COL-voorlichting.
Advertenties