Waidoe: Geen schande om eerlijk je brood te verdienen
05 May 2015, 00:52
foto
William Waidoe, V7/PL kandidaat Nickerie.


Armoede is geen schande. Belangrijk is dat je eerlijk je brood verdient. Deze boodschap gaf William Waidoe, DNA-kandidaat van V7/PL in Nickerie, zondagavond aan het publiek tijdens de massameeting bij het marktplein. Net als zijn moeder, die ijsjes onder de markt verkoopt, zijn er vele vaders en moeders in Nickerie, die een droom hebben voor hun kinderen. Zij werken hard om hun kinderen naar school te kunnen sturen, zodat die iets goeds kunnen worden in de maatschappij.

Waidoe reageerde hiermee op de persoonlijke aanval van Rashied Doekhie naar hem toe. Doekhie had op de Nickeriaanse televisie op denigrerende wijze aangegeven dat Waidoe's moeder ijsjes verkoopt onder de markt en dat het ijsgeld waarschijnlijk niet genoeg is voor Waidoe, reden waarom hij de politiek is ingestapt. Volgens Doekhie heeft Waidoe juist voor de PL gekozen omdat hij daar de gelegenheid heeft om te stelen en te roven.

In reactie op Doekhie’s aanval lanceerde Waidoe een filmpje op Youtube, waarin hij onder meer aangaf zich niet te verlagen tot het niveau van Doekhie. Als we normen en waarden willen hebben en onze jongeren het goede voorbeeld willen geven, dan moeten we Doekhie niet als voorbeeld nemen, gaf hij in het filmpje mee. De V7-kandidaat zei dat zijn moeder elke dag om 4 uur opstaat en nog steeds haar ijsjes verkoopt. Die boodschap herhaalde hij gisteren op het V7-podium. Waidoe maakte duidelijk dat zijn moeder op een eerlijke wijze haar geld verdient en zich geenszins hoeft te schamen dat zij marktvrouw is. “Dankzij taxi- en ijsmoni mi aben bun!” sprak hij.

De jonge DNA-kandidaat zei dat vaders en moeders niet veel vragen. Zij sturen hun kinderen naar school en verwachten van de regering dat die voor zekerheid zorgt. Daarom deed hij een beroep op alle vaders en moeders om niet op te geven. Waidoe merkte op dat hij zijn zaakjes goed voor mekaar heeft; hij heeft zijn huis, zijn woning en een goed salaris. Maar het gaat niet om hem alleen. Hij vindt het namelijk niet kunnen dat hij het goed heeft en zijn buurman bij wijze van spreken slechts brood met boter moet eten. De V7 DNA-kandidaat maakte daarmee duidelijk dat eenieder de kans moet krijgen op een goed bestaan.

Vanwege aanvallen op zijn persoonlijk leven wilde Waidoe op een gegeven moment stoppen met de politiek. De bemoedigende woorden van partijgenoten en sympathisanten, alsook toppers en leden van de totale V7-combinatie, hebben hem gesterkt om toch door te gaan. “Onze voorouders kwamen hier in de hoop op een beter bestaan. Suriname is van ons. Succes is niet bang zijn om fouten te maken. Als we vallen, staan we weer op. V7 komt met ontwikkeling, maar je moet willen werken. Wij willen ontwikkeling en stemmen massaal op V7!”, stelde Waidoe.
Advertenties

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April