V7 massameeting: Nickerie wordt tweede moderne stad
04 May 2015, 02:23
foto
V7-leiders luisteren naar BEP-voorzitter Celsius Waterberg.


De leiding van V7 is bijzonder tevreden met de goede opkomst op de massameeting bij het marktplein in Nieuw Nickerie. Toen de elektriciteit uitviel en het ruim een uur duurde voor er weer licht was, zijn de mensen niet weggegaan. Celsius Waterberg (BEP), Winston Jessurun (DA91), Guno Castelen (SPA), Gregory Rusland, Paul Somohardjo (PL) en Chan Santokhi (VHP) stonden stil bij de ontwikkeling van de agrarische sector. Zij zijn vastberaden om het land over te nemen. Santokhi beloofde dat Nickerie een moderne tweede stad van Suriname zal worden, want het district is volgens hem bewust achtergesteld.

De vijf kandidaten in Nickerie, Djoties Jaggernath, William Waidoe, Jeetendra Kalloe, Harriet Ramdien en Soedeshand Jairam presenteerden de problemen van het district en droegen oplossingen aan. Jairam die kandidaat is van de NPS en via voorkeursstemmen binnen wil komen, toonde zijn afstudeerscriptie waarin is aangegeven hoe de rijstsector aangepakt zal worden. Hij benadrukte met een rijsthalm het belang van de sector voor Nickerie. Alle kandidaten wezen op de ontwikkeling die nodig is. Jaggernath merkte op dat met de wet Basiszorgverzekering de medische kosten voor de samenleving zijn toegenomen. Kalloe en Waidoe wezen op de vele beloften die niet waargemaakt zijn. Ramdien zei dat er totaal geen koopkracht is. De markt zit vol groente, maar mensen kunnen deze niet kopen. Regillio Dors die ook het woord voerde, zei dat jongeren bij de NDP alleen maar tellen als de verkiezingen naderen.

Santokhi verwees naar de stroomuitval en zei dat dit komt door het slechte energiebeleid van de regering. Er is volgens hem structureel beleid gevoerd om het land in duisternis te hullen. "Maar V7 zal licht brengen. Zaken zullen ook aan het licht gebracht worden". Hij merkte op dat Nickerie verwaarloosd is door het beleid van de regering. "Het wordt tijd dat Nieuw Nickerie dezelfde behandeling krijgt als Paramaribo". Hij haalde aan dat V7 concrete plannen heeft voor het district, waarbij samenwerking belangrijk is om Nickerie weer te laten bloeien.

Plannen voor Nickerie
Santokhi somde diverse plannen van V7 voor Nickerie op:
- Mensen moeten weer kunnen investeren.
- De schuldenlast van boeren moet verlicht worden. Er komen hiervoor gesprekken met banken voor zachte leningen.
- Het Agrarisch Krediet Fonds moet beter functioneren.
- Spaarfonds voor de investering in de rijstsector.
- Opties om invoerrechten te verlichten op productie middelen.
- Rijstsector wordt structureel aangepakt, maar de padieboeren moeten zich verenigen.
- Opzet van een rijstkafverwerkingsbedrijf.
- Vries- en koelinstallaties zullen de opslag en export van vis en garnalen uit de aquacultuur faciliteren.
- Nieuw Nickerie wordt gemaakt tot een moderne nieuwe stad met alles erop en eraan, zoals infrastructuur, havenfaciliteiten, ordening backtrack, bouw kantongerecht.

Santokhi zei dat diverse zaken al waren goedgekeurd en er was ook financiering voor, maar de regering heeft Nickerie bewust achtergesteld en klein gehouden. "Dat gaat V7 voor u veranderen. Nickerie zal beter bereikbaar worden, zowel over land, lucht als zee. De luchthaven moet worden uitgebreid tot een internationale luchthaven. Er moeten ook grote vrachtvliegtuigen kunnen landen.Nickerie verdient een moderne markt, met alle faciliteiten", stelde Santokhi.
Advertenties

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April
Monday 15 April