V7 politici geven antwoord aan Doekhie: pagla koeta
04 May 2015, 00:01
foto
V7-leiders worden begeleid naar de marktplaats in Nickerie waar zondag een massameeting is gehouden.


V7 toppers hebben Rashied Doekhie, hoofdbestuurslid en lijsttrekker van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie, zondagavond geantwoord. Wat Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL) betreft is Doekhie een 'gekke hond', een pagla koeta, mad dog. Kandidaat Harriet Ramdien, die vaker doelwit is van Doekhie, riep de vrouwen in het hele land op om solidair te zijn met elkaar. Voorkomen moet worden dat Doekhie vrouwen op deze manier beledigt. Doekhie noemde VHP-kandidaat en ex-politiecommissaris Krishna Hussainali-Mathoera 'een crimineel'.

Somohardjo merkte op dat hij hem waarschijnlijk te hard heeft geschopt in De Nationale Assemblee, waardoor een paar schroeven in zijn hoofd losgeraakt zijn. De PL-voorzitter noemde hem diverse keren een pagla koeta . Hij stelde dat Doekhie naar Afrika moet om een transplantatie te krijgen. Hij scheldt niet alleen mannen uit maar nu ook vrouwen en wil nu op blote voeten spelen. "Maar in voetbal moet je geschoeid spelen. Ik wil geen mad dog in het parlement".

Ramdien zei dat vrouwen en moeders niet moeten pikken dat ze zo beledigd worden. Het doel van dit soort uitspraken is om te vernietigen. Zij daagde Doekhie uit om niet op televisie allerlei denigrerende uitspraken over haar te doen maar het in haar gezicht te zeggen als hij een man is. Hij is volgens Ramdien niet mannelijk genoeg, daarom vecht hij met vrouwen. Zij vroeg BEP-voorzitter Celsius Waterberg, die arts is, om Doekhie te behandelen. Waterberg constateerde dat Doekhie een trauma heeft, die behandeld moet worden. Hij schreef een verwijsbrief uit naar specialist Winston Jessurun, voorzitter van DA91. Volgens Jessurun moet Doekhie doorverwezen worden naar zijn broer, die psychiater is.

Mathoera die ernstig beschuldigd is door Doekhie, kwam ook aan het woord. Zij negeerde Doekhie volkomen en bedankte Nickerie voor het hoofdvoedsel rijst dat geproduceerd wordt voor het hele land. Zij prees Nickerie voor de vele zonen en dochters die in toppositie zitten in Suriname en in het buitenland. Ook wijlen Jagernath Lachmon, oprichter van de VHP is uit dit district afkomstig. Zij merkte op dat er geen ontwikkeling kan zijn zonder landbouw. Zij bedankte voor het harde werk dat verzet wordt in dit district. V7 zal de ontwikkeling na 25 mei samen met de bevolking ter hand nemen.
Advertenties