Kwik-loze PALU propaganda
04 May 2015, 13:02
foto


Met tegenzin reageer ik op de lachwekkende reactie van de PALU over mijn 'Drinkbare Kwik?!' artikel.

Ik heb dhr. Jim Hok, minister van NH en voorzitter van de PALU op dezelfde ponton gezet als mevr. Ellen Naarendorp en haar NDP. Maar net zoals velen, kan ik zelf ook niet inzien waar de NDP eindigt en de PALU begint. Mijn artikel valt de achterlijke milieutechnische uitspraken en het gebroken beleid aan van deze regering. Na (nogmaals) 5 jaar gefaald beleid op gebied natuur en milieu is het mijn plicht kritisch te zijn. Elke burger dient dat te zijn en elke dictatoriale (politieke) organisatie dient dat tegen te werken.

Kwik, kaalkap en mijnbouw zijn aangelegenheden waarover dhr. Jim Hok als minister direct invloed op heeft. Maar zoals mevr. Ellen Naarendorp (en de NDP) het probleem kleineren als een amusante drinkbare bijzaak, zo negeert dhr. Hok (en de PALU) het probleem in zijn geheel. De woorden kwik en milieu komen namelijk niet eens voor in hun partijprogramma. De gehele website van de partij bestaat uit herkauwde socialistische propaganda van de jaren 70 en 80.

Dhr. Hok en de 'massacommunicatie' poot van de PALU hadden door mijn artikel of zelf het milieu debat een kans om duidelijk hun visie, beleid en oplossingen te belichten ten aanzien van onze natuur en milieu. Dhr. Hok, eenmaal minister, kan nooit dat petje afdoen en doen alsof hij namens de PALU daar (milieu debat van STVS/WWF) zit. Daarvoor wordt hij niet tienduizenden SRD betaald. Hij is 24/7 minister van HN, waar hij ook gaat en waarover hij wel of niet durft te spreken.

In tegendeel heeft dhr. Hok via zijn politieke partij (i.p.v. zijn ministerie) laten reageren. En dan nog wordt mijn persoon aangevallen en mijn technische bekwaamheid. Betekent dit dat dhr. Hok (of de PALU) het eens is dat je kwik veilig kunt drinken? Dhr. Hok weet wel beter dan kritisch te zijn over de NDP regering of zelf een milieu technische leugen van haar 'milieudeskundige'.

Stg.Samarja heeft meer gedaan voor de natuur en het milieu van Suriname in de laatste 5 jaren dan de NDP en de PALU in de laatste 30 jaren. Dit is geen compliment voor Stg.Samarja maar een belediging naar het hele volk van Suriname en de tientallen milieuorganisaties die wachten op een fatsoenlijk stukje milieu beleid. Als dhr. Hok(PALU/min. NH) en mevr. Naarendorp (NDP/Kabinet van de President) samen een (groot) glas kwik opdrinken dan zal ik mijn Chemische Technologie diploma recyclen.

Ing. Anwar Alibux
Voorzitter Stg. Samarja
Chemische Technoloog
Advertenties