'De Crane wordt eindelijk verhard'
03 May 2015, 18:22
foto
Met de eerste straatstenen wordt het startsein gegeven voor de verharding van de Craneweg. (Foto: Raoul Lith)


Sedert januari 2009 was door de vorige regering beloofd om de Craneweg te verharden. Maar de mensen zijn toen voor de gek gehouden. Nu heeft deze regering, onder leiding van Desi Bouterse, besloten om de 2.8 kilometer lange weg in deze regeerperiode te asfalteren, zei minister Rabin Parmessar van Openbare Werken (OW). Kuldipsingh Infra voert het werk uit. Het startsein voor het verharden van de weg werd ter hoogte van de Poerwadadiweg vanmiddag gegeven. Daarna zijn 460 grondbrieven uitgereikt aan bewoners van Lelydorp.

Diverse sprekers wezen op het belang van een goede infrastructuur. Districtscommissaris Roline Samsoedien haalde aan dat een belangrijke wens van de bewoners in vervulling is gegaan. Zij hebben lang gewacht op dit moment. Ex-minister Soewarto Moestadja, die nu lid is van de NDP, sprak de aanwezigen ook toe. Hij zei dat de paarse partij zorgt voor ontwikkeling. Met het asfalteren van de weg wordt het bewijs weer geleverd. Hij vroeg de mensen om op 25 mei op een betrouwbare regering te stemmen. Moestadja merkte op dat de regering zich ingezet heeft voor sociale rechtvaardigheid.

Minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), benadrukte dat zonder goede wegen en afwatering de productie niet goed op gang kan komen. Het gaat om een agrarisch gebied, waarbij de productie omhoog zal gaan nu de infrastructuur aangepakt wordt. Algoe gaf aan dat hij dagelijks afstemt met zijn collega's Steven Relyveld en Parmessar. Grondpapieren, infrastructuur en productie gaan volgens hem hand in hand.

Parmessar deelde mee dat er landelijk hard wordt gewerkt. Meer dan 100 kilometer weg en infrastructuur in Wanica is aangepakt. De minister haalde aan dat de Craneweg vaak onbegaanbaar werd bij aanhoudende regens. Nu zijn er weer enkele kuilen bijgekomen. De weg heeft vele uitdagingen, want ze is smal en heuvelachtig. Parmessar merkte op dat er genoeg deskundigen zijn om de uitdagingen aan te gaan. Hij beloofde de mensen dat in deze regeerperiode hij terugkomt om de weg te openen.
Advertenties