Asabina doet aangifte over verdwenen banner
03 May 2015, 00:01
foto
De banner van Ronny Asabina (links) was er nog tot zaterdag 11 uur aan de Afobakaweg. Later op de dag bleek deze verdwenen te zijn.


Assembleelid tevens lijsttrekker van V7/BEP in Brokopondo, Ronny Asabina, zal later op de dag aangifte doen bij politie Brokopondo. Een banner aan een stalenconstructie aan de Afobakaweg ter hoogte van mast 50 is zaterdag verdwenen. "Ik haal het niet uit mijn hoofd dat deze handeling uit de hoek van politieke tegenstanders komt. Het is schering en inslag dat propagandamateriaal door leden van partijen die deel uitmaken van de coalitie, worden weggehaald en of vernietigd. Ik vraag mij af waarom men bang is voor fair play", stelt Asabina tegenover Starnieuws.

Asabina zegt dat terwijl president Desi Bouterse oproept om bij de campagnevoering de ethische code in acht te nemen, wordt hiervan weinig gemerkt in de praktijk. De banner is op 25 april geplaatst. Het gaat om een banner ter grootte van 2.2 meter hoog en 3.2m breed. De banner is vanaf een hoogte van 3 meter geplaatst. Deze banner hebben wij met behulp van een trap aan de stalenconstructie geplaatst. Tot 11 uur zaterdag heeft Asabina de banner nog gezien. Tegen 16.00 uur kreeg hij van een partijgenoot te horen dat alleen de stalenconstructie er nog is. "Ik heb mij ter plekke begeven, om me zelf te vergewissen en heb foto's gemaakt van de blanco framework".

De politicus heeft contact gemaakt met de bestuursdienst en de politie-inspecteur van Brokopondo. De bestuursdienst zei niks ermee te maken te hebben en de politiefunctionaris adviseerde om aangifte te doen. Een onderzoek in het dorp en bij de eigenaar van de plek heeft ook niks opgeleverd. Niemand was ter plekke aanwezig toen de banner is verwijderd. Iedereen stond er versteld van dat langs zo een drukke weg dit kon gebeuren en nog erbij op klaarlichte dag. "De hele operatie, het ontwikkelen, uitprinten en plaatsen, exclusief de stalenconstructie heeft mij rond de SRD 1500 gekost. Nu blijkt het verloren geld te zijn", zegt Asabina.

Hij noemt het gebeuren barbarisme, intimidatie, oneigenlijke campagnevoering, een angstcultuur aanwakkeren en in stand houden. "Want deze regering heeft heel weinig gedaan voor Brokopondo. Men heeft onvoldoende wapenfeiten om met het kiezersvolk van Brokopondo te delen. De drie meest belangrijke problemen van Brokopondo, die tijdens een parlementair bezoek in maart 2011 zijn gedeeld met onze delegatie, staan nog steeds overeind. Sterker nog zijn deze actueler en nijpender geworden. Naar rangschikking gaat het om water, gezondheidszorg en werkgelegenheid. Het mega waterproject ligt al langer dan een jaar stil, de basiszorg alla wet nationale basiszorgverzekering is niet beschikbaar in het district en werkgelegenheid is niet gecreëerd. Integendeel zijn de problemen in de goudsector waarin een belangrijk deel van de districtsgenoten een bestaan heeft in deze regeerperiode groter geworden", betoogt de BEP-topper. Hij zegt dat er nog drie van zulke banners haast af zijn om geplaatst te worden. "Alleen vraag ik mij af, of men ons met rust zal laten, of dat hetzelfde 'lot' ons te wachten staat".
Advertenties